21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTraian Băsescu: Rog românii din străinătate să meargă la vot

Traian Băsescu: Rog românii din străinătate să meargă la vot

Traian Băsescu: Rămânem alături de Ucraina (Foto: presidency.ro)

Președintele Traian Băsescu i-a rugat, vineri seară, în cadrul unei conferințe de presă, la Palatul Cotroceni, pe românii din străinătate să meargă la vot pentru a-și alege președintele.
„Peste câteva ore se încheie campania pe care și eu am urmărit-o ca cea mai mare parte a românilor cu foarte mult interes. La mine a existat un interes suplimentar pentru că după 10 ani voi preda ștafeta funcției de președinte.
Primul meu mesaj către români este să meargă la vot indiferent unde s-ar afla, românii trebuie să meargă la vot. Știu foarte bine în România votul nu e obligatoriu. În acest moment se trece într-o altă etapă și ar fi rău pentru viitorul țării dacă românii indiferent unde s-ar afla și indiferent cât de greu le-ar fi nu ar face efortul ca mâine să meargă la vot.
O mențiune specială fac pentru cei 3,5 milioane români din străinătate. Ei au mai avut o importanță capitală în continuare proceselor de modernizare a țării în 2009. Ca om care a simțit solidaritatea românilor din străinătate îi rog în mod special să meargă la vot. Știu că e un efort suplimentar pentru ei pentru că secțiile de votare sunt la distanțe mari. Le cer cheltuieli mai mari decât pentru românii din țară care au secțiile de votare aproape dar îi rog să înțeleagă că e esențial să se prezinte la vot să își aleagă președintele. Nu le spun românilor cum să voteze, dar îi rog să își exercite dreptul constituțional de a vota, oricât de greu le-ar fi”, a spus Traian Băsescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS