5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMii de oameni protestează în mai multe oraşe din ţară

Mii de oameni protestează în mai multe oraşe din ţară

Mii de oameni protestează, în marile orașe din țară, pentru a susține românii din diaspora care nu au reușit să voteze la primul tur al alegerilor prezidențiale, relatează B1 TV.
Pe rețelele de socializare, zeci de mii oameni și-au anunțat prezența la manifestațiile care vor avea loc, vineri seară, atât în București, cât și în mai multe orașe din țară precum Cluj Napoca, Timișoara și Sibiu.
Astfel, mii de persoane s-au strâns în Piața Unirii și Cluj, în timp ce bucureștenii se adună în fața Teatrului Național de la Universitate.
Manifestanții scandează mesaje precum ”Ponta la gunoi, după turul 2”,”Jos, Ponta, jos, ești un mincinos”, ”BEC nu uita Constituția!” sau ”Vrem secții de votare peste hotare”.
În Timișoara, în Piața Victoriei, sunt câteva zeci de tineri, unii dintre ei purtând steagurile tuturor provinciilor istorice.

Ieşenii nu au avut dreptul să marşăluiască prin oraş (Foto: ziaruldeiasi.ro)
Ieşenii nu au avut dreptul să marşăluiască prin oraş (Foto: ziaruldeiasi.ro)

Câteva sute de ieșeni s-au adunat în fața Palatului Culturii pentru a-și arăta solidaritatea cu românii din străinătate, în urma unei mobilizări pe Facebook.

În majoritatea lor tineri, aceștia au venit înarmați cu pancarte, portavoci și sloganuri inspirate. Așezați în cerc, se scandează ”Jos, Ponta”, ”Ponta nu uita România nu te vrea”, ”Ghinion, Iaşul s-a trezit din somn”, ”Diaspora nu uita Iașul e de partea ta” și ”Vrem peste hotare secții de votare”.

Protestul a fost autorizat de Primăria Iași până la ora 20, dar cei prezenți nu au voie să marșeze prin oraș.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS