11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis: Am un sprijin foarte larg din partea Angelei Merkel

Iohannis: Am un sprijin foarte larg din partea Angelei Merkel

Candidatul ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis, a declarat, ieri, că are „un sprijin foarte larg“ din partea cancelarului Germaniei, Angela Merkel, precizând că a primit şi o scrisoare de susţinere din partea acesteia, în 28 octombrie, dar nu a vrut să o facă publică până acum.
Iohannis a declarat, la Adevărul Live, că nu a existat un plan ca Angela Merkel să vină în România şi a respins ideea că aceasta şi-ar fi anulat vizita.
„Probabil a fost dorinţa unui jurnalist de a veni cu o chestiune senzaţională. Nu am considerat că este cazul să epatăm în această zonă“, a adăugat el.
Întrebat dacă este susţinut, totuşi, de cancelarul german, Iohannis a declarat: „Categoric că mă susţine. Mi-a şi scris această chestiune, că mă susţine“.
Klaus Iohannis a prezentat o scrisoare din partea cancelarului Germaniei, datată 28 octombrie, şi a precizat că nu a vrut „să epateze cu scrisori de sprijin şi cu sprijinul unor politicieni remarcabili“.
„Pentru mine a fost o bucurie că am primit scrisoarea, mă susţine, mă sprijină. Am sprijin foarte larg din partea doamnei Merkel“, a mai spus Iohannis.

Întrebat cum comentează faptul că s-a vehiculat ideea că beneficiază de acelaşi sprijin ca şi Victor Ponta, din partea cancelarului Germaniei, Klaus Iohannis a spus: „Ar fi chiar curios. Să fim serioşi, şi doamna Merkel, şi eu suntem şefi de partide în cadrul PPE şi în PPE ne sprijinim reciproc atunci când sunt alegeri. Iar, în această relaţie, pot să spun că există o notă specială, pentru că ne cunoaştem personal şi nu de acum, că este campanie electorală, ci de mulţi ani“.
Klaus Iohannis a declarat că ştie cine a intermediat primirea lui Victor Ponta de către cancelarul Germaniei, Angela Merkel.
„Ştiu şi cine a intermediat vizita, nu e cazul să se laude, că nu are nici o contribuţie acolo. Bine că a fost, bine că au vorbit. Ştiu şi ce au vorbit“, a declarat Iohannis.
Întrebat de unde ştie ce au discutat Victor Ponta şi Angela Merkel, Iohannis a spus: „Foarte simplu, pentru că un politician foarte apropiat de mine a fost acolo“.
Întrebat dacă este vorba despre un politician german, Klaus Iohannis, a răspuns: „Nu contează“.

SCRISOAREA ANGELEI MERKEL

„Stimate domnule Johannis,
Am aflat cu bucurie de candidatura dumneavoastră la alegerile prezidenţiale din România, pe 2 noiembrie. Cetăţenii români regăsesc în dumneavoastră o serie de virtuţi, care în Europa sunt apreciate în mod deosebit. În calitate de primar al Sibiului aţi dovedit competenţe administrative şi un spirit european autentic. Prin aderarea PNL la Partidul Popular European şi prin asocierea cu PDL veţi construi o forţă puternică a clasei mijlocii. Vă doresc multă determinare şi multă energie şi sper să aveţi succes şi dumneavoastră, şi Alianţa Creştin-Liberală.
Cu multă prietenie, Angela Merkel“, a scris cancelarul german în scrisoarea trimisă pe adresa sediului PNL şi purtând antetul partidului său, CDU.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS