16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsultări publice pentru finanțări dedicate sprijinirii locuitorilor fostelor zone industrializate

Consultări publice pentru finanțări dedicate sprijinirii locuitorilor fostelor zone industrializate

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), a lansat în consultare publică, în data de 9 noiembrie, documentele necesare pentru lansarea a patru cereri de propuneri de proiecte care fac parte dintr-un pachet de intervenții adresate în special zonelor foste industrializate.

Documentele supuse consultării publice, în scopul lansării a patru cereri de propuneri de proiecte, sunt disponibile pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene. Acestea sunt următoarele:

Schița Ghidului Solicitantului Condiții Specifice pentru cererea de propuneri de proiecte „Prevenirea și corectarea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii”, Axa Prioritară 2, Domeniul Major de Intervenţie 2.2 POS DRU.
În cadrul viitorului apel de propuneri de proiecte vor fi finanțate proiecte ce vor sprijini în special preşcolarii, elevii care ar putea părăsi timpuriu şcoala, dar și părinţii sau tutorii acestora, precum și persoane care au părăsit timpuriu şcoala și care au vârste mai mici de 18 ani. Scopul acestui apel de proiecte va fi cel al implementării programelor de tip “şcoală după şcoală”, respectiv al programelor de reintegrare în educaţie de tip “a doua şansă”. Minimum 50% din grupul țintă eligibil va fi format din persoane care au domiciliul/ reședința în zonele/ județele/ orașele care au fost industrializate.

Schița Ghidului Solicitantului Condiții Specifice pentru cererea de propuneri de proiecte „Formare profesională continuă pentru angajați”, Axa Prioritară 2, Domeniul Major de Intervenție 2.3 POS DRU.
Scopul acestei cereri de propuneri de proiecte va fi sprijinirea angajaților întreprinderilor/ instituțiilor din sectoarele economice incluse în direcțiile actuale de politică industrială, în scopul calificării și recalificării. Minimum 50% din grupul țintă eligibil al proiectelor finanțate va fi format din persoane care au domiciliul/ reședința în zonele/ județele/ orașele foste industrializate.

Schiţa Ghidului Solicitantului Condiții Specifice pentru cererea de propuneri de proiecte „Măsuri active de ocupare pentru zone foste industrializate”, Axa Prioritară 5, DMI 5.1 POS DRU.
Viitorul apel de propuneri de proiecte va sprijini persoanele inactive, aflate în căutarea unui loc de muncă, șomerii și persoanele care au părăsit timpuriu şcoala din regiunile foste industrializate, în scopul sprijinirii (re)integrării pe piața muncii.

Schița Ghidului Solicitantului Condiții Specifice pentru cererea de propuneri de proiecte „Măsuri active de ocupare pentru zone foste industrializate în mediul rural”, Axa Prioritară 5, Domeniul Major de Intervenție 5.2.POS DRU.
Cererea de propuneri de proiecte va viza persoanele inactive, aflate în căutarea unui loc de muncă; şomeri, persoane care activează în domeniul agriculturii de subzistenţă, managerii și angajaţii din mediul rural din regiunile foste industrializate. Scopul acestui apel va fi cel al facilitării accesului la ocupare în activităţi non-agricole, crearea condiţiilor pentru dezvoltarea întreprinderilor profitabile non-agricole, furnizarea sprijinului pentru crearea de noi locuri de muncă și noi forme de ocupare pentru lucrătorii independenţi din zonele rurale, respectiv promovarea culturii antreprenoriale în zonele rurale.

Lista beneficiarilor şi a partenerilor eligibili în cadrul fiecărei viitoare cereri de propuneri de proiecte este disponibilă în schiţele Ghidurilor Solicitantului.
Ministerul Fondurilor Europene așteaptă propuneri și sugestii pe marginea documentelor lansate în consultare publică până la data 13 noiembrie 2014, ora 12.00, la următoarea adresă de e-mail: [email protected].

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS