11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmbasadorii Franţei şi Germaniei vor participa la comemorarea Armistiţiului de după Primul Război Mondial

Ambasadorii Franţei şi Germaniei vor participa la comemorarea Armistiţiului de după Primul Război Mondial

François Saint Paul, ambasadorul Franţei în România, alături de Werner Hans Lauk, ambasadorul Republicii Federale Germane în România, vor comemora, marți, 11 noiembrie, Armistiţiul de după Primul Război Mondial de la 11 noiembrie 1918, în sectorul francez al cimitirului militar Bellu din Capitală.
În fiecare an, Ambasadorul Franţei în România aduce un omagiu soldaţilor căzuţi în timpul Primului Război Mondial şi înmormântaţi în România, în cadrul unei ceremonii organizate la Bucureşti.
Ceremonia oficială prezidată de cei doi ambasadori va avea loc cu începere de la ora 11.30 în sectorul francez al cimitirului militar Bellu, situat pe Şoseaua Olteniţei nr 1.
Începând din 2012, în conformitate cu noile dispoziţii legislative franceze, pe 11 noiembrie, ziua Armistiţiului de la 1918, se aduce un omagiu tuturor celor care s-au jertfit pentru Franţa.
În cadrul acestei ceremonii, vor fi intonate imnurile Franţei şi Germaniei şi cei doi ambasadori vor lua cuvântul.

Un număr de 433 de militari francezi, decedaţi în timpul Primului Război Mondial, îşi dorm somnul de veci în cimitire din Bucureşti, Alexandria, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Slobozia şi Timişoara. O parte dintre ei au făcut parte din unitatea care l-a însoţit pe generalul Berthelot în misiunea sa de asistenţă a armatei române, între 1916 şi 1917, când aceasta din urmă a intrat în război alături de Aliaţi. Dar, majoritatea acestor soldaţi au murit în cadrul unor operaţiuni de recucerire, conduse de armata Dunării, pe ceea ce numim «frontul Orientului».

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS