15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMii de oameni au participat aseară la mitinguri de solidaritate cu românii din diaspora care nu au putut vota

Mii de oameni au participat aseară la mitinguri de solidaritate cu românii din diaspora care nu au putut vota

Imagini de la mitingul de la Cluj-Napoca, unde organizatorii spun că 10.000 de persoane s-au adunat în semn de solidaritate cu românii din diaspora (Foto: rtv.net)
Imagini de la mitingul de la Cluj-Napoca, unde organizatorii spun că 10.000 de persoane s-au adunat în semn de solidaritate cu românii din diaspora (Foto: rtv.net)

Mii de persoane au participat aseară la mitinguri organizate în Bucureşti, la Timişoara, Cluj-Napoca, Oradea, Iaşi şi Constanţa, în semn de solidaritate cu românii din diaspora care nu au reuşit să voteze în primul tur al alegerilor prezidenţiale, informează Mediafax.ro.

Protestul din Capitală, care a început în Piaţa Universităţii şi a continuat cu un marş spre sediile Guvernului şi Ministerului Afacerilor Externe, apoi pe Calea Victoriei şi prin Centrul Istoric, a durat cinci ore, manifestanţii anunţând că vor continua protestul şi astăzi, de la ora 17:00, la Universitate.

Mitingul de la Timişoara, la care au participat peste o mie de persoane, potrivit estimărilor Jandarmeriei, dar 5.000 conform organizatorilor, a început la ora 18:00 şi s-a încheiat la ora 20:00, aşa cum era programat. Reprezentanţii Jandarmeriei au anunţat că un participant la mitingul de la Timişoara a fost ridicat de oamenii legii, după ce ar fi lovit camera video a unui jurnalist de la o televiziune, iar alte şase persoane au fost amendate cu câte 200 de lei, pentru adresare de injurii.

Imagini de la mitingul de solidaritate organizat la Timișoara (Foto: psnews.ro)
Imagini de la mitingul de solidaritate organizat la Timișoara (Foto: psnews.ro)

La Cluj-Napoca, numărul participanţilor la mitingul de solidaritate a fost de 5.000, potrivit estimărilor Jandarmeriei şi Poliţiei, însă organizatorii susţin că peste 10.000 de persoane s-au adunat în Piaţa Unirii din centru municipiului.

Şi la Oradea, aproximativ 300 de persoane au participat în centrul oraşului, pe ploaie, la mitingul de solidaritate cu românii din diaspora care nu au reuşit să voteze în primul tur al alegerilor prezidenţiale.

La Iaşi, aproximativ 500 de persoane s-au adunat aseară, începând cu ora 18:00, în Piaţa Palatului Culturii din Iaşi. În timpul mitingului de solidaritate ieşenii au scandat lozinci împotriva primarului Gheorghe Nichita, pe motiv că acesta a refuzat să aprobe un marş pe străzile oraşului.

La Constanţa câteva sute de oameni s-au adunat la mitingul de solidaritate cu românii din diaspora care nu au putut vota în primul tur al alegerilor prezidenţiale. Aici acţiunea a durat aproximativ o oră şi jumătate şi s-a încheiat fără incidente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS