19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTudor Pendiuc şi fiica sa află astăzi dacă rămân după gratii

Tudor Pendiuc şi fiica sa află astăzi dacă rămân după gratii

Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitești (Foto: ziarelive.ro)
Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitești (Foto: ziarelive.ro)

Primarul din Piteşti, Tudor Pendiuc, şi fiica sa, realizatoarea TVR Ema Pendiuc, vor fi aduşi astăzi în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, după ce aseară au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Realizatoarea de televiziune Ema Pendiuc, fiica edilului municipiului Pitești (Foto: tvrinfo.ro)
Realizatoarea de televiziune Ema Pendiuc, fiica edilului municipiului Pitești (Foto: tvrinfo.ro)

Cei doi împreună cu oamenii de afaceri argeşeni Constantin Scarlat, patronul firmei CNCD, şi Valentin Vişoiu, care controlează grupul de firme Conarg, reţinuţi şi ei aseară, sunt acuzaţi de fapte de corupţie ce vizează transportul public din Piteşti din ultimii şapte ani, în care prejudiciul a fost estimat la 1 milion de euro.

Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), activitatea de transport public de persoane din Piteşti a fost realizat, în ultimii şapte ani, de către o asociere de firme, între care SC Publitrans 2000 SA, firmă deţinută în totalitate de Consiliul Local Piteşti şi două firme private, respectiv SC CNCD SA şi SC Girexim Universal SA.
În urmă cu mai mulţi ani Primăria Piteşti şi primarul Tudor Pendiuc ar fi susţinut şi realizat o asociere între SC Publitrans 2000 SA, firma Consiliului Local, şi două firme private – SC CNCD SA şi SC Girexim Universal SA -, asociere în baza căreia SC Publitrans SA se obliga să pună la dispoziţie baza materială, respectiv clădiri şi terenuri, dar şi personal calificat, iar cele două firme ar fi urmat să pună la dispoziţie 80 de autobuze pentru transport public deţinute în proprietate, fapt prevăzut şi în caietul de sarcini. Asocierea dintre cele două firme nu a deţinut autobuzele, aşa cum prevedea caietul de sarcini, iar în aceste condiţii Comisia de evaluare a ofertelor din cadrul Primăriei Piteşti ar fi primit date false cu privire la deţinerea autobuzelor cu care asocierea CNCD SA – Girexim Universal SA trebuia să vină ca aport la această asociere. Oferta asocierii dintre SC CNCD SA şi SC Girexim Universal SA a fost considerată de către comisia de evaluare ca fiind singura care îndeplinea condiţiile de calificare pentru încheierea contractului, deşi asocierea dintre cele două firme nu deţinea autobuzele. Ulterior încheierii contractului, Consiliul Local Piteşti ar fi alocat de la bugetul local subvenţii de peste 50 de milioane de lei pentru transportul public, potrivit Mediafax.
Pentru a gira încheierea şi derularea contractului între firma Consiliului Local şi asocierea dintre cele două firme private, primarul Tudor Pendiuc ar fi primit de la administratorul celor două firme bani şi bunuri, inclusiv o locuinţă într-un cartier rezidenţial din Capitală, spun surse judiciare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS