16.5 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProteste de solidarizare cu diaspora și dreptul la vot. Vezi unde și când au loc

Proteste de solidarizare cu diaspora și dreptul la vot. Vezi unde și când au loc

La primul tur al alegerilor prezidenţiale, organizat pe 2 noiembrie, sute de români din diaspora au stat ore întregi la coadă pentru a putea vota la secţiile deschise de Ministerul de Externe peste hotare (Foto: activenews.ro)
La primul tur al alegerilor prezidenţiale, organizat pe 2 noiembrie, sute de români din diaspora au stat ore întregi la coadă pentru a putea vota la secţiile deschise de Ministerul de Externe peste hotare (Foto: activenews.ro)

România Curată a transmis un comunicat de presă prin care invită românii nemulţumiţi de modul în care a avut loc procesul de votare din diaspora din primul tur al alegerilor prezidenţiale să participe la protestele care vor avea loc în mai multe oraşe din ţară şi din străinătate.

Prezentăm mai jos comunicatul integral de presă:

Zeci de mii de persoane și-au anunțat prezența pe paginile de evenimente de pe Facebook la protestele care se vor desfășura sâmbătă și duminică în mai multe orașe din țară și diaspora. Mobilizarea a început ca o mișcare de solidarizare cu cetățenii români din diaspora care nu și-au putut exercita dreptul la vot din cauza organizării lamentabile a alegerilor.

Pe lângă solidarizare, pe diferitele grupuri au apărut și o serie de revendicări. Pe cele din diaspora predomină solicitările de secții suplimentare, iar pe cele din țară regăsim intoducerea votului prin corespondență, demisia lui Corlățean, creșterea numărului de secții în diaspora. Cele mai multe proteste sunt anunțate pentru mâine (sâmbătă), 8 noiembrie, de la ora 18.00 (fără a fi însă o regulă – vezi lista de mai jos). Dacă știi de alte acțiuni și proteste în alte localități din țară și diaspora, te rugăm lasă un link la secțiunea ”comentarii” sau pe pagina de Facebook a României Curate.

Unde s-au anunțat proteste și mesajele de mobilizare:

BUCUREȘTI: Piața Universității, sâmbătă, 8 noiembrie, ora 18.00

CLUJ: Piața Unirii, sâmbătă, 8 noiembrie, ora 18.00

CINE SUNTEM? Cel mai probabil EI ne vor numi Golani… (…) Suntem generația Facebook, rebelii care nu s-au conformat regulilor lor, NOI suntem generația care după ce am absolvit o școală am îmbrățișat ȘOMAJUL, am fost numiți PARIA SOCIETĂȚII, suntem generația fără VIITOR! Suntem toți cei care s-au săturat de manipularea oamenilor creduli prin intermediul presei, și care s-au săturat de politica de mahala, de certuri și acuzații interminabile între persoanele publice! Ne-am săturat să fim mințiți în față!

CRAIOVA: Piața Mihai Viteazul, vineri, 14 noiembrie, ora 18.00

Haideți să le arătăm că ne pasă de cei de peste graniță, cei care au îndurat ore întregi de frig, ore întregi de umilință. Nu știu câți dintre noi, aflați în țară, am fi stat la asemenea cozi. Ei au făcut-o, au dorit să voteze, dar nu au fost lăsați. Merită RESPECTUL nostru, merită SUSȚINEREA noastră.

BRAȘOV: Prefectura Brașov, B-dul Eroilor, duminică, 8 noiembrie, ora 13.00

Ţinând cont de modul defectuos în care s-au desfăşurat alegerile atât în diaspora, cât şi în Braşov, unde studenţii au fost împiedicaţi să voteze, dar şi de declaraţiile sfidătoare ale celor responsabili – revendicări: anularea alegerilor prezidenţiale; creşterea numărului de secţii în diaspora; introducerea votului prin corespondenţă; demisia celor responsabili, prim-ministrului Victor Ponta şi ministrului de externe, Titus Corlăţean.

TIMIŞOARA: Piața Operei, sâmbătă, 8 noiembrie, ora 18.00

Primele strigate împotriva Comunismului s-au făcut auzite în 1989 aici, la TIMIŞOARA. Atunci, timişorenii au dat posibilitatea săvârşirii unei reacţii în lanţ în toată România care ne-o eliberat pe toţi de Comunism. Haide să arătăm din nou, ce înseamnă Timişoara!

VIENA: Institutul Cultural Român, duminică, 9 noiembrie, ora 15.00

Nu ți s-a permis să votezi? Ți s-a furat dreptul de cetățean? Ieși duminică în stradă la ora 15:00 în fața Institutului Cultural Român din Viena și cere-ți dreptul înapoi!

LONDRA: 35 Kensington High St., duminică, 9 noiembrie, ora 13.00

Ne adunăm să ne unim vocile, să ne audă domnul ambasador Jinga. Vrem încă două secţii de votare.

CONSTANȚA: Parc Primărie, sâmbătă, 8 noiembrie, ora 18.00

IAŞI: Prefectura Iași, sâmbătă, 8 noiembrie, ora 18.00

ORADEA: Statuia lui Mihai Viteazul, lângă Pasajul Vulturul Negru, sâmbătă, 8 noiembrie, ora 16.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS