29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Scandal sângeros în pădurea din localitatea Salcia

Mehedinţi: Scandal sângeros în pădurea din localitatea Salcia

Un bărbat în vârstă de 44 de ani din comuna mehedinţeană Salcia a ajuns la Spitalul din Drobeta Turnu Severin în stare gravă, în urma unui scandal sângeros care s-a produs între el şi paznicul unei păduri din localitate. Bărbatul a fost lovit de mai multe ori cu securea de către agresor, care le-a declarat anchetatorilor că l-ar fi prins la furat lemne din proprietatea Ocolului Silvic.

Soţia victimei, Florica Rîciu din comuna Salcia a povestit că bărbatul a plecat în pădure cu un vecin, la insistenţele acestuia din urmă, să aducă lemne pentru foc, iar când s-a întors acasă era brăzdat de lovituri pe corp. Pentru că nu a mai putut suporta durerile, a mers la Spitalul din Drobeta Turnu Severin.
„El s-a dus la lemne, la deal, acolo, au încărcat căruţa cu lemne, au adus-o acasă şi Sălceanu venea din sat cu fiul său, cu căruţa. Erau beţi şi au început să îl înjure pe soţul meu. Apoi a sărit din căruţă şi i-a dat una în cap. S-au luat la îmbrânceli amândoi, el a luat securea şi i-a dat la spate.”, a povestit soţia victimei.
De partea cealaltă, tatăl agresorului spune că victima împreună cu un alt individ ar fi fost prinşi la furat de lemne. Agresorul este angajat al Ocolului Silvic şi a cerut explicaţii cu privire la tăierea ilegală de lemne. Omul a fost dus la audieri, vineri după-amiază, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinti. Bărbatul ar fi încercat să îi ia apărarea fiului său care susţine că a încercat să apere de secure pădurea pe care o avea în pază.
„Noi suntem paznici acolo. Au venit, au furat, i-am prins, au sărit la bătaie să omoare copilul şi acum ne ia tot pe noi”, a  declarat fiul agresorului.
În timp ce  victima a ajuns la spital şi este internat la secţia de Terapie Intensivă după ce a fost operat, agresorul a fost dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi pentru audieri.
„Într-o pădure din zona localităţii Salcia, un conflict spontan generat de faptul că partea vătămată era în pădure să ia nişte lemne. Altercaţia verbală a degenerat în conflict fizic. Autorul i-a aplicat părţii vătămate mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele, el a căzut la pământ după care cu un corp contondent, respectiv o secure, i-a aplicat de asemenea mai multe lovituri. Din concluziile provizorii s-a stabilit că în urma loviturilor primite, partea vătămată a suferit o ruptură de splină, traumatism cranio-facial acut minor, contuzie de coloană cervicală, leziuni care i-au pus viaţa în primejdie.”, a declarat Fănică Cercel, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

Procurorii au început deja urmărirea penală faţă de George Adrian Sălceanu, în vârstă de 21 de ani, pentru tentativă de omor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS