Acasă Actualitate Olt: Slătinenii, invitaţi să aleagă simbolul oraşului

Olt: Slătinenii, invitaţi să aleagă simbolul oraşului

-

(Foto: olttv.ro)
(Foto: olttv.ro)

Locuitorii din Slatina sunt invitaţi să aleagă simbolul oraşului, informează Gazeta Oltului. Elementul reprezentativ pentru municipiu va fi desemnat prin vot pe un buletin special, care va fi depus în urnele amplasate în mai multe zone ale Slatinei.

Campania „Mândri de a fi slătineni. Alege simbolul Slatinei pe harta României unite” a debutat la începutul acestei săptămâni în Piaţa Zahana, acolo unde angajaţii Primăriei au distribuit pliante în care sunt prezentate mai multe obiective din oraş, care pot constitui simboluri. Cel mai votat va deveni simbolul municipiului, iar imaginea acestuia va fi imprimată pe piese puzzle care vor folosi pe 1 Decembrie – Ziua Naţională a României, la asamblarea unei hărţi de mari dimensiuni ce va fi construită pe Esplanada din centrul urbei.

Simbolurile propuse sunt Casa Căsătoriilor, castelul de apă şi cel mai mare drapel de pe Dealul Grădişte, cel mai înalt punct din Slatina, Parcul „Eugen Ionescu”, Palatul Administrativ – Instituţia Prefecturii Olt, actualmente Muzeul Judeţean Olt, clădirea Primăriei Slatina, Esplanada, Mănăstirea Strehareţ, Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, Podul de peste râul Olt, strada Lipscani – Centrul Vechi Istoric, Mănăstirea Clocociov, Oraşul Aluminiului – zona industrială şi Căluşul Oltenesc.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Este o zi în care latura financiară a vieţii cotidiene vă interesează cel mai mult. Veniturile din munca desfăşurată sunt fluctuante,...

Bancul zilei

Căutând să depisteze cauzele nevrozei de care suferea copilul Bulă, medicul îl întreabă: În timpul vacanţei, tatăl tău s-a...

Gorjul redevine roșu

Liberalii nu numai că au pierdut alegerile în Gorj, dar au rămas și fără localitățile conduse de primari liberali. PSD Gorj a reușit să câștige alegerile în şase din cele nouă orașe. Liberalii au pierdut alegerile inclusiv în municipiul Motru, condus de penelistul Gigel Jianu.