8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCetăţenii români din Chişinău stau la coadă să voteze

Cetăţenii români din Chişinău stau la coadă să voteze

Cetăţenii români din Chişinău s-au dus în număr mare la cele patru secţii de vot deschise în capitala R. Moldova pentru alegerile prezidenţiale, la Ambasada României formându-se coadă la puţin timp de la deschiderea urnelor, relatează presa moldoveană, citată de Mediafax.
La 15 minute de la deschiderea secţiilor de vot, la Ambasada României şi la Institutul Cultural Român „cel puţin câte o sută de persoane aşteptau deja la coadă”, relatează cotidianul Timpul.
În jurul orei 10:30, la Ambasada României era în jur de 300 de persoane, care formau o coadă ce se întindea pe două străzi.
La Consulat, coada este mai mică, ca urmare a faptului că sunt două secţii de vot.
Presa moldoveană relatează că oamenii trebuie să aştepte în jur de o oră pentru a putea vota. Mai mulţi cetăţeni au renunţat să stea la coadă şi s-au dus să voteze în localităţile învecinate.
În R. Moldova au fost deschise 21 de secţii de vot (faţă de 13 la prezidenţialele din 2009), dintre care 4 sunt la Chişinău. Cu excepţia capitalei, votul de desfăşoară normal pe teritoriul R. Moldova.
Cozi la secţiile de votare s-au format şi la secţiile de vot deschise la Bruxelles (patru secţii de vot), la Ambasada de la Roma şi la cea de la Paris, la secţiile de vot din Tel Aviv, Torino şi din München.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS