Poliţiştii craioveni de la Rutieră au stabilit cauza accidentului produs aseară pe Bulevardul Dacia din municipiu. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Județului (IPJ) Dolj, şoferul autoturismului Opel Vectra, Ionuţ Paraschiva, de 27 ani, din Craiova, s-a angajat în depăşirea neregulamentară a unei coloane de maşini, în timp ce din sens opus circulau alte autovehicule şi, trecând peste marcajul longitudinal dublu continu, s-a tamponat frontal cu autoturismul Renault Laguna, condus de Vasile Dîrvăreanu, de 29 ani, din Craiova. În urma impactului maşinile au ricoşat  şi au avariat alte patru autoturisme, dintre care două circulau regulamentar, iar două se aflau în parcarea de pe marginea bulevardului.

Şoferul Opelului a fost grav rănit, în timp ce conducătorul autoturismului Renault a suferit răni uşoare. Alte şase persoane, patru pasageri în Renault şi doi pasageri din Opel, au fost de asemenea rănite uşor. În total, opt persoane au fost transportate la Spitalul de Urgență Craiova.

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Craiova ajunşi la faţa locului au întocmit în cauză dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.


Editor: Oana Olaru

Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.