12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo: Vremea se menţine frumoasă în weekend

Prognoza meteo: Vremea se menţine frumoasă în weekend

Foto: www.stirigiurgiu.ro
Foto: www.stirigiurgiu.ro

Vremea va fi predominant frumoasă sâmbătă, mai caldă decât în mod obişnuit în a doua decadă a lunii octombrie, cu deosebire în vestul, nord-vestul şi centrul ţării. Cerul va fi mai mult senin, dar dimineaţa şi noaptea în sud, în est şi în centru, pe arii restrânse, va fi ceaţă sau nebulozitate joasă, transmite Mediafax.

Sâmbătă, vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 şi 26 de grade, cu cele mai ridicate valori local în regiunile intracarpatice. Minimele termice se vor încadra între 5 şi 16 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane, până la 1…2 grade.

Duminică, vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice se vor menţine mai ridicate decât cele specifice acestei date, în special în regiunile intracarpatice. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări în sud-est. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse va fi ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 şi 27 de grade, uşor mai mici pe litoral. Minimele termice se vor încadra între 5 şi 16 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, spre 0 grade.

La munte

Sâmbătă, vremea se va menţine predominant frumoasă şi mai caldă decât în mod normal în această perioadă a anului, cu deosebire în zona Carpaţilor Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali. Cerul va fi mai mult senin, dar pe văi şi în depresiuni, local se va semnala ceaţă sau nebulozitate joasă, mai ales dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat.

Duminică, vremea se meţine predominant frumoasă şi mai caldă decât în mod obişnuit pentru această dată. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Pe văi şi în depresiuni, mai ales dimineaţa şi noaptea, local vor fi nori de nivel jos şi se va semnala ceaţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS