Acasă Actualitate Dosar Microsoft: Fostul ministru Gabriel Sandu ar fi cerut mită 1,8 milioane...

Dosar Microsoft: Fostul ministru Gabriel Sandu ar fi cerut mită 1,8 milioane euro de la avocatul Boștină

-

Gabriel Sandu
Gabriel Sandu

Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, ar fi cerut 1,8 milioane de euro mită de la avocatul Doru Boștină pentru a asigura derularea contractului de licențiere Microsoft, se arată în documentele Direcției Naționale Anticorupție (DNA).
Acuzațiile la adresa lui Gabriel Sandu sunt abuz în serviciu, luare de mită și trafic de influență.
Potrivit datelor de la dosar, procurorii îl mai acuză pe Gabriel Sandu că a pretins și primit de la Florică Claudiu, prin intermediul lui Dinu Pescariu, suma de 3.000.000 de euro, bani ce i-au fost virați într-o societate de tip off-shore, pentru a înlesni Asocierii D-CON.NET (lider), D-CON.NET GmbH, COMSOFT DIRECT AG, BECHTLE HOLDING SCHWEIZ, DOM SOFT SRL, încheierea acordului cadru pentru 2009-2012, în vederea achiziției dreptului de utilizare produse software prin închiriere cu opțiune de cumpărare.
DNA mai susține că Gabriel Sandu a inițiat și contrasemnat HG nr.460 din 15 aprilie 2009 pentru atribuirea competenței MCSI de a desfășura procedura de licitație deschisă, licitație restrânsă sau negociere cu publicare prealabilă a unui anunț de participare, după caz, în vederea încheierii unui acord-cadru, care are ca obiect achiziția dreptului de utilizare de produse software prin închiriere cu opțiune de cumpărare și a încheiat Acordul cadru cu Asocierea CON.NET (lider), D-CON.NET GmbH, COMSOFT DIRECT AG, BECHTLE HOLDING SCHWEIZ, DOM SOFT SRL, în condițiile în care documentația de achiziție a inclus criterii restrictive de natură a favoriza asocierea respectivă și fără a avea în vedere prețurile practicate de aceasta raportat la cele practicate de Microsoft.

ȘTIRI VIDEO GdS

Barul de oxigen

În New Delhi, capitala Indiei, concentraţia de praf din aer depăşeşte cu mult limita de toleranţă fixată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Senatorul PNL, Costel Şoptică prins cu 105 km/h în localitate

Senatorul PNL, Costel Şoptică a rămas fără permisul de conducere, deoarece a fost prins conducând cu 105km/h în localitate. Parlamentarul a refuzat să prezinte documentele şi nu a semnat procesul verbal întocmit de oamenii legii, informează Mediafax.