19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateReducerea contribuțiilor sociale cu 5% pentru angajator va fi analizată în vară împreună cu FMI

Reducerea contribuțiilor sociale cu 5% pentru angajator va fi analizată în vară împreună cu FMI

Reducerea contribuțiilor sociale cu 5% pentru angajator va fi analizată de autoritățile de la București și reprezentanții Fondului Monetar Internațional (FMI), discuțiile pe această temă fiind reluate în cursul verii, în funcție de evoluția veniturilor bugetare, a declarat, azi, șefa misiunii FMI în România, Andrea Schaechter, în conferința de presă de la finalul vizitei la București.

Potrivit realitatea.net, despre CAS, Andrea Schaechter a spus: „România are o povară fiscală foarte ridicată. Guvernul are ca obiectiv acordarea de facilități pentru a stimula înființarea de noi locuri de muncă și reducerea CAS ar putea contribui la atingerea acestui obiectiv”.

Ea susține, însă, că este necesară o analiză astfel încât măsura să fie neutră din punct de vedere bugetar și să nu aibă un impact asupra bugetului de pensii pe temen lung.  Potrivit unei propuneri a Guvernului, discutată cu FMI, statul va plăti jumătate din valoarea totală a cheltuielilor salariale aferente pentru firmele care creează minimum 20 locuri de muncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS