17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMănescu, despre trenul rămas blocat pe câmp, în Gorj: Este o consecinţă a managementului defectuos

Mănescu, despre trenul rămas blocat pe câmp, în Gorj: Este o consecinţă a managementului defectuos

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, cere explicaţii directorilor CFR SA şi CFR Călători după situaţia de marţi, când zeci de pasageri au aşteptat mai multe ore în frig din cauza unor defecţiuni ale garniturilor de tren, acuzând conducerile companiilor feroviare de management defectuos, conform unui comunicat al ministerului.

“Nu este posibil ca timp de patru ore, călătorii să înghețe într-un tren, în timp ce oamenii cu funcții înalte din aceste societăți stau bine-mersi la căldură. Modul în care conducerile celor două companii au tratat această situație ne arată de fapt calitatea slabă a actului de management. Cei din fruntea companiilor au demonstrat că sunt mai degrabă interesați de salariile consistente decât de călători. Această atitudine explică dealtfel și rezultatele nesatisfăcătoare ale CNCF CFR SA și SNTFC CFR Călători SA”, a declarat Ramona Mănescu, Ministrul Transporturilor.

S-a constatat că managerii nu au luat măsurile necesare în acest caz, încălcând prevederile legale, iar consiliile de administrație, conform legii, nu au intervenit în supravegherea activității managerilor pentru a asigura un transport civilizat călătorilor. În consecință, consiliile de administrație trebuie să ia măsuri atât împotriva conducerilor acestor companii, cât și a persoanelor responsabile implicate în acest caz. De asemenea, conform prevederilor legale, membrii consiliilor de administrație răspund în solidar cu directorii pe care i-au numit în funcții pentru prejudiciile cauzate de aceștia, se arată în comunicat.

În această dimineață, trenul Regio 2080 pe ruta Petroșani-Craiova s-a oprit în câmp, între Lunca Budieni și Copăcioasa, din cauza unei defecțiuni a locomotivei. Călătorii care se aflau în tren au fost nevoiți să stea în frig mai bine de patru ore, în intervalul 6.50-11.00, când echipele de intervenție au găsit o soluție pentru preluarea acestora. În urma acestei defecțiuni, trei trenuri au înregistrat întârzieri de 382 de minute. Tot în această dimineață, la 9.30, pe ruta Făurei-Galați, trenul Regio 7373 a avut o defecțiune la rama electrică, fiind nevoie de o locomotivă de ajutor. Călătorii aflați în acest tren au fost nevoți să aștepte timp de două ore pentru a-și putea continua drumul.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS