14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFoştii depunători la FNI care au dreptul la despăgubiri de la stat pot depune cereri la AAAS

Foştii depunători la FNI care au dreptul la despăgubiri de la stat pot depune cereri la AAAS

Foştii depunători la FNI care au dreptul să primească despăgubiri de la stat pot depune cererile de despăgubire pentru recuperarea sumelor investite la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), informează Agerpres.ro citând comunicat al instituţiei. Este vorba despre persoanele care care se regăsesc în anexele sentinţei penale Nr. 423/ 20.03.2007. Documentaţia necesară întocmirii cererii de despăgubire este prezentată pe site-ul Autorităţii.

În funcţie de calitatea deţinută de cel care solicită despăgubirile, cererile de plată vor fi însoţite de documente specifice. În calitate de titular, solicitantul trebuie să depună o cerere tip şi o declaraţie notarială care se găsesc pe site-ul AAAS, copie după actul de identitate şi extras de cont original cu ştampila băncii emitente. În calitate de împuternicit, solicitantul trebuie să menţioneze acest fapt în cererea tip, să prezinte, în plus faţă de actele necesare titularului, o procură sau împuternicire notarială, copie după actul său de identitate dar şi după cel al titularului. În cazul în care solicitantul este succesor, trebuie să menţioneze acest fapt în declaraţie tip şi în cea notarială şi să aducă, pe lângă actele solicitate în cazul titularului, certificatul de deces al titularului (copie simplă) şi certificatul de moştenitor cu precizarea expresă a numărului de unităţi de fond şi a valorii acestora în cadrul masei succesorale a bunurilor mobile (original sau copie legalizată).

În situaţia în care în titlurile executorii există erori materiale cu privire la numele, iniţiala tatălui sau adresa de domiciliu a titularului, acesta va solicita instanţei care a emis titlul executoriu (Tribunalul Bucureşti — Secţia a VI-a Civilă) o cerere de îndreptare/completare a erorii/erorilor materiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS