14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCristian David, la conferinţa "Românii de pretutindeni. Priorităţiperspective şi direcţii de acţiune ale statului român"

Cristian David, la conferinţa „Românii de pretutindeni. Priorităţiperspective şi direcţii de acţiune ale statului român”


Ministrul delegat pentru românii de pretutindeniCristian Davida participat astăzi la conferinţa “Românii de pretutindeni. Priorităţiperspective şi direcţii de acţiune ale statului român”organizată la sediul Ministerului Afacerilor Externe.
În cadrul conferinţeisecretarul de statStejărel Olaruşeful Departamentului Politici pentru Românii de Pretutindenia prezentat bilanţul activităţii instituţiei pentru anul 2013 şi a vorbit despre misiunea DPRRP de conservare şi emancipare a profilului identitar românesc prin intermediul unor proiecţii strategice şi a unor mecanisme şi proceduri operaţionale.
În contextministrul delegat pentru românii de pretutindeniCristian Davida arătat că anul 2013 a stat sub semnul reorganizăriiîn vederea creării unui cadru coerent de finanţare. „Până acumcadrul coerent de finanţare a lipsit. În acest moment însăpoliticile pentru românii de pretutindeni au cinci direcţii de acţiune: educaţieculturăspiritualitateasociativitate şi mass-media. Acest cadru permite evaluarea calitativă atât a proiectelor cât şi a asociaţiilor. Pe de altă partedirecţiile de acţiune pun în evidenţă atenţia deosebită pe care am acordat-o coagulării şi reprezentării asociaţiilorîntrucât mediul asociativ românesc din străinătate are un grad mare de fragmentare. În această situaţieeste imperios necesară coagularea şi articularea mediului asociativ pentru căaltfelacesta nu are forţă de reprezentare în relaţia cu statul român şi are o slabă putere  în relaţia cu autorităţile statului unde se află respectiva comunitate”a afirmat demnitarul.
Cristian David a vorbit şi despre reactivarea mecanismului de coordonare instituţionalăastfel încât eforturile financiare ale statului român să se concretizeze în rezultate durabile. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS