12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBucureşti: Atacatorul din Militari a fost reţinut şi astăzi va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă

Bucureşti: Atacatorul din Militari a fost reţinut şi astăzi va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă

Mihai Chiriţă, tânărul care sâmbătă seara a împuşcat trei persoane cu un pistol cu bile de cauciuc, în apropierea unui supermarket din cartierul bucureştean Militari, a fost reţinut ieri de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti (CAB), informează Mediafax.ro. Bărbatul urmează ca astăzi să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. Tânărul, care a fugit de la locul faptei, s-a predat ieri, în jurul orei 17:00, la Secţia 20 de Poliţie. Procurorii de la Parchetul de pe lângă CAB au început urmărirea penală faţă de acesta pentru ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice, uz nelegal de armă neletală şi vătămare corporală gravă.

Tatăl şi surorile lui Mihai Chiriţă au fost primit mandate de arestare pentru 29 de zile, în urma unei hotărâri luate duminică de CAB. Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Surorile atacatorului, Florentina, care este avocat, şi Mariana Cristina, şi tatăl, Tomiţă Chiriţă, au fost puşi sub acuzare pentru ultraj contra bunelor moravuri.

Potrivit directorului adjunct al Poliţiei Capitalei, Marius Mihai Voicu, sâmbătă seara cele două femei nu au vrut să stea la coadă la magazin şi au solicitat ajutorul unor rude, după ce au intrat în conflict cu alte persoane. Ulterior, în afara supermarketului, fratele lor a scos un pistol cu bile de cauciuc şi a început să tragă, rănind trei persoane, printre care o tânără de 23 de ani, care şi-a pierdut un ochi. De asemenea, doi bărbaţi au fost răniţi şi transportaţi la spital.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS