22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEurogara de şase milioane de euro fără sală de aşteptare

Eurogara de şase milioane de euro fără sală de aşteptare

Eurogara din Drobeta Turnu Severin are după o renovare cu şase milioane de euro din bani publici lifturi în pereţi de rigips, centrală termică şi calorifere numai de decor, gresie umflată, dar şi treceri de pietoni care duc fix în zid. Şi nici sală de aşteptare nu are.
„Minunea“, dacă am putea-o numi aşa, este înfăptuită de mâna omului, sub ochii nepăsători ai autorităţilor, care au făcut recepţia Eurogării din Drobeta Turnu Severin! O impunătoare clădire, lovită la scurt timp după inaugurare de o eră a paraginii.
Vă mai aduceţi aminte de ziua când s-a deschis eurogara, iar pe monitoarele de ultimă generaţie au rulat atunci filme deocheate? Ei bine, măcar a rulat ceva, căci de atunci şi ceasul gării a stat, dar şi monitoarele au rămas stinse.
Aşa că vă prezentăm şi două treceri de pietoni care duc …în zid. Nu una care trece într-un zid ori într-un parc, ci o trecere de pietoni care a fost trasată până la mijlocul străzii, iar apoi s-a… evaporat.
Dacă ar fi să fim răutăcioşi, am spune povestea exactă a celor două treceri de pietoni care vorbesc de la sine despre vremurile de pustietate ce s-au abătut şi au dispărut odată cu milioanele de euro. Neregulile de abia acum încep: casa lifturilor a fost zidită cu pereţi din rigips, locul acestora fiind luate de desene pe pereţi, caloriferele şi instalaţia termică ţin loc de ornamente pe pereţi, gresia scumpă deja s-a deteriorat din cauza gerului din încăperile pompoase, dar care nu au nici măcar o sală de aşteptare sau o masă unde pensionarii să îşi completeze tichetele de călătorie.
„S-a umflat gresia de la frig, că nu este nici pic de căldură. Nu a fost niciodată, că nu merge centrala. E păcat de ea că este frumoasă“, a spus femeia de serviciu.
„Stăm şi îngheţăm de frig, dar nu putem să spunem nimic, pentru că ne este frică să nu ne ia şi bruma asta de salariu. Nu e o sală de aşteptare, nu e o masă unde să îşi completeze oamenii tichetele de călătorie, nu e nimic. De când lucrez eu aici, nu a fost cald niciodată, caloriferele sunt puse ca să fie“, a spus o angajată la un chioşc privat.
Noi, jurnaliştii, ne-am lovit doar de uşi închise când am cerut o lămurire şi nu ne referim aici la scumpele uşi automate care ar trebui să se închidă şi să se deschidă, pe care este scris „defect“, ci ne referim la uşile angajaţilor gării, care au fost foarte revoltaţi când i-am luat la întrebări. „De ce veniţi să ne întrebaţi pe noi, vă rog să ne lăsaţi în pace“, a spus o angajată a gării.
Şi uite aşa, cu treceri de pietoni care duc nicăieri, dar cu multe milioane de euro cheltuite, Drobeta Turnu Severin poate intra în Cartea Recordurilor cu o Eurogară pustie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS