13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCine va conduce Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova?

Cine va conduce Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova?

Ministerul Sănătăţii (MS) va trebui să ia astăzi o decizie în privinţa noului manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Craiova. Mandatul actualului manager, Florin Petrescu, expiră de drept, astăzi fiind ultima zi în care el mai poate semna acte în această calitate. Până când se va organiza concursul pentru ocuparea postului de şef al SJU Craiova, managerul numit de minister va conduce spitalul cu delegaţie. Rămâne însă de văzut cine va primi această delegaţie.
Consiliul de Administraţie al unităţii medicale a trimis către MS propunerea ca postul de manager să fie ocupat în continuare de conf. univ. dr. Florin Petrescu, aducând ca argument faptul că spitalul nu are datorii şi este pe plus la capitolul venituri. S-au punctat şi investiţiile care s-au făcut sau se fac (renovarea blocurilor operatorii şi a ambulatoriului de specialitate, achiziţionarea de aparatură medicală performantă), chiar dacă acestea au fost finanţate din bugetul Consiliului Judeţean Dolj. „Eu ştiu că am reuşit să-mi duc mandatul la bun sfârşit şi că nu am fost niciodată pe lista spitalelor cu datorii. Nu am primit încă nici un semn de la minister, însă doar mâine (astăzi – n.r.) mai am drept de semnătură ca manager. Consiliul de Administraţie a cerut o delegaţie în cazul meu, dar decizia aparţine celor de la Ministerul Sănătăţii“, a precizat ieri după-amiază, pentru GdS, Florin Petrescu. Numit şi susţinut de PSD, Petrescu a rezistat în ultimul timp mai multor acţiuni de control derulate de MS, activitatea sa managerială fiind acoperită de hârtii.

Fănuţă ar putea să-l înlocuiască pe Petrescu

Surse politice îl dau însă ca schimbat din funcţie pe Florin Petrescu. Ministrul liberal al sănătăţii, Eugen Nicolăescu, ar pregăti pentru funcţia de manager al celui mai mare spital din Oltenia un membru PNL, iar cel vizat pentru a ocupa postul, cu delegaţie, ar fi Bogdan Fănuţă, medic în cadrul SJU Craiova, la ORL copii. Fănuţă a mai ocupat o funcţie de conducere la Spitalul Judeţean, fiind director medical în perioada în care unitatea a fost manageriată de dr. Cristina Calangiu, actualul viceprimar al Craiovei.
Contactat de GdS, dr. Bogdan Fănuţă a precizat că nu are cunoştinţă de vreo eventuală numire a sa la cârma Spitalului Judeţean de Urgenţă. „Nu am auzit de o astfel de decizie. S-a tot vorbit de o schimbare a actualului manager şi de fiecare dată apărea numele meu ca înlocuitor, dar, deocamdată, eu nu ştiu nimic, nu m-a anunţat nimeni“, a spus Fănuţă, ieri după-amiază.
Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova este cea mai mare unitate medicală din Oltenia, cu peste 3.000 de salariaţi, iar, anual, aici sunt internaţi în jur de 60.000 de pacienţi, alţi aproape 120.000 trecând prin cabinetele medicilor de specialitate din ambulatoriu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS