19.8 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAE: Opt suporteri ai echipei naţionale de fotbal reţinuţi în Grecia vor fi aduşi astăzi în România

MAE: Opt suporteri ai echipei naţionale de fotbal reţinuţi în Grecia vor fi aduşi astăzi în România

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat în această seară, printr-un comunicat, că cei opt cetăţeni români, suporteri ai echipei naţionale de fotbal a României, care au fost reţinuţi vineri de către Poliţia elenă la intrarea pe stadion pentru posesie de materiale pirotehnice interzise urmează a fi repatriaţi în cursul acestei zile. Pe parcursul perioadei în care aceştia au fost reţinuţi, reprezentanţii misiunii diplomatice a României în Grecia au acordat asistenţă consulară de specialitate, fiind alături de românii aflaţi în dificultate. Ambasada României la Atena a menţinut, în mod constant, legătura cu autorităţile locale, în vederea monitorizării evoluţiei cazului. MAE a menţionat, de asemenea, faptul că graţie demersurilor întreprinse de reprezentanţii ambasadei, autorităţile elene au accelerat formalităţile aferente procedurii de expulzare.

Opt cetăţeni români, suporteri ai selecţionatei naţionale de fotbal, au fost reţinuti vineri, în Grecia, pentru deţinerea de torţe şi fumigene, interzise de legile elene. Cei opt români au fost condamnaţi la cinci luni de inchisoare cu suspendare, ei formulând imediat apel la hotărârea judecătorească.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS