32.3 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEgipt: Cel puţin 24 de morţi, într-o coliziune între un tren şi vehicule

Egipt: Cel puţin 24 de morţi, într-o coliziune între un tren şi vehicule

Cel puţin 24 de persoane au murit şi alte 28 au fost rănite luni dimineaţa în Egipt, într-o coliziune între un tren şi două vehicule, la o trecere la nivel cu calea ferată în sudul capitalei Cairo, a anunţat un oficial din cadrul Ministerului Sănătăţii, conform Mediafax.
Trenul marfar a intrat în coliziune cu un camion şi un minibuz care transporta o familie care revenea de la o nuntă, a declarat şeful poliţiei pentru televiziunea de stat. Potrivit unor informaţii anterioare de televiziune, trenul a lovit trei vehicule, inclusiv un minibuz.
Câteva zeci de ambulanţe au fost trimise la faţa locului pentru a transporta răniţii la mai multe spitale din capitală, a anunţat poliţia.
Potrivit directorului Căilor Ferate egiptene Hussein Zakaria, cele două vehicule nu au respectat semnalele de avertisment şi nici barierele, încercând să traverseze calea ferată, iar trenul a venit cu viteză mare.
„Trecerea era blocată cu lanţuri şi existau semnale luminoase de avertisment”, a continuat el.
Pe trecerea la nivel cu calea ferată, angajaţi au „închis lanţurile înainte de apropierea trenului, şi-au făcut treaba”, a spus oficialul.
Majoritatea persoanelor decedate luni erau membrii unei familii care revenea de la o nuntă, a declarat şeful poliţiei provinciei Giza, Kamal al-Dali.
Conductorul trenului a supravieţuit coliziunii. Garnitura şi-a continuat drumul aproape un kilometru, după care s-a oprit, a precizat el.
Accidentul are loc după câteva zile de la reluarea integrală a traficului feroviar în ţară, întrerupt din cauza tulburărilor care au urmat destituirii preşedintelui Mohamed Morsi în iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS