13.1 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvionul Boeing prăbuşit în Rusia a fost exploatat şi de compania românească Blue Air

Avionul Boeing prăbuşit în Rusia a fost exploatat şi de compania românească Blue Air

Avionul care s-a prăbuşit, ieri, pe aeroportul Kazan din Rusia fusese exploatat timp de 23 de ani de şapte companii aeriene, printre care Blue Air şi Air France, şi a fost implicat într-un accident grav în Brazilia în 2001, informează evz.ro. Aparatul Boeing 737-500 al companiei ruseşti Tatarstan, care a efectuat primul său zbor în 1990, a fost exploatat iniţial de compania franceză Euralair Horizons, care a depus bilanţul în 2005, iar după aceea de Air France vreme de trei ani, conform site-ului AirFleets.fr, citat de AFP.

Ulterior a ajuns în flota Uganda Airlines, care l-a exploatat vreme de aproape cinci ani, după care a deservit trei ani compania braziliană Rio Sul. A fost apoi deţinut de compania românească Blue Air şi de Bulgaria Air, înainte de a ajunge în cele din urmă la compania rusească Tatarstan. În decembrie 2001, pe vremea când era exploatată de Rio Sul, aeronava a suferit un accident serios la aterizarea pe aeroportul brazilian Belo Horizonte, însă incidentul nu s-a soldat cu victime, potrivit agenţiei ruseşti Itar-Tass, care a citat presa braziliană.

Avionul, care decolase de la Moscova, s-a prăbuşit, aseară, pe aeroportul din Kazan şi a luat foc. Cei 44 de pasageri şi şase membri ai echipajului au murit cu toţii în accident.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS