22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMilitanţi ruşi au aruncat cu roşii înspre regele Olandei la Moscova

Militanţi ruşi au aruncat cu roşii înspre regele Olandei la Moscova

Membri ai mişcării de opoziţie Cealaltă Rusie au aruncat sâmbătă cu roşii înspre regele Olandei, Willem-Alexander, aflat în vizită la Moscova, pentru a denunţa sinuciderea unui militant în această ţară după ce i-a fost refuzat azilul politic, informează Mediafax.

„Vrem să îi amintim de Alexandr Dolmatov regelui Olandei Willem-Alexander – am aruncat cu roşii”, a scris pe contul său de Twitter Serghei Aksenov, unul dintre liderii Celeilalte Rusii, mişcare care a urmat partidului naţional-bolşevic (natsbol), interzis.

Scena s-a produs în faţa conservatorului Ceaikovski, în centrul capitalei ruse, a precizat acesta. Aksenov a adăugat că doi militanţi care au participat la această acţiune au fost arestaţi.Conform agenţiei de presă RIA Novosti, roşiile nu l-au atiins pe regele Olandei.

Alexandr Dolmatov, membru al partidului neînregistrat Cealaltă Rusie al scriitorului Eduard Limonov, s-a sinucis în ianuarie într-un centru de arest din Olanda, unde fusese plasat după respingerea cererii sale de azil politic.

Acesta fugise din Rusia după ce fusese inculpat alături de alţi militanţi pentru o manifestaţie care s-a încheiat în confruntări violente cu poliţia la 6 mai 2012, înainte de investitura la Kremlin a lui Vladimir Putin, reales pentru al treilea mandat de preşedinte.

Regele Olandei s-a întâlnit vineri cu preşedintele Federaţiei Ruse Vladimir Putin la Moscova, pe fondul tensiunilor în relaţiile bilaterale în ultimele săptămâni provocate de sechestrarea în Oceanul Artic a unei nave Greenpeace sub pavilion olandez şi a unor incidente care i-au implicat pe diplomaţi ai celor două state.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS