12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateValeriu Zgonea: Posturile publice de radio şi televiziune trebuie să se adapteze cerinţelor publicului tânăr

Valeriu Zgonea: Posturile publice de radio şi televiziune trebuie să se adapteze cerinţelor publicului tânăr

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a primit, joi, o delegație a conducerii Uniunii Europene de Radio și Televiziune și reprezentanți ai posturilor publice de radio din Europa de Est, din state precum Bulgaria, Moldova, Slovacia, Ungaria, împreună cu conducerea Societății Române de Radio. Această întâlnire a avut loc cu ocazia împlinirii a 85 de ani de existență a postului Radio România.
În cadrul întrevederii au fost discutate teme legate de rolul posturilor de radio și televiziune naționale în transmiterea imparțială a informației, despre condițiile de menținere a independenței, precum și despre nevoia acestora de modernizare și adaptare la nevoile publicului tânăr.
În acest context, președintele Camerei Deputaților a precizat: „Viitorul posturilor naționale de radio și televiziune depinde de capacitatea acestora de a se adapta la noile cerințe ale publicului tânăr. Posturile publice trebuie să joace un rol din ce în ce mai important în informarea imparțială a publicului cu privire la activitatea aleșilor, platformele lor politice, proiectele și realizările acestora. Desigur, acest obiectiv nu poate să fie atins decât prin eliminarea oricărei forme de presiune politică. În calitate de președinte al Camerei Deputaților, susțin și voi susține independența posturilor publice de televiziune și radio”, a declarat Valeriu Zgonea.
Conducerea Camerei Deputaților a transmis, cu această ocazie, felicitări și ‘La Mulți Ani!’ Radio România la împlinirea a 85 de ani de existență.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS