15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRadio Oltenia, noua grilă de toamnă

Radio Oltenia, noua grilă de toamnă

1 noiembrie 1928 este momentul în care Radio România a început să pulseze în eter simţirile sale. Vreme de opt decenii şi jumătate, de la glasul regelui şi până la cel mai obişnuit român, radioul a fost gazda şi prietenul celor care l-au însoţit de-a lungul timpului. Radiourile regionale, precum cel din inima Olteniei, vin din nou alături de prietenii lor pe care-i aşteaptă în Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Slatina şi în alte localităţi din regiune, spre a aniversa cei 85 de ani de existenţă a radioului public.
Teatrul de Operă şi Operetă „Elena Teodorini“, Teatrul pentru copii şi tineret „Colibri“, Filarmonica „Oltenia“, administraţiile locale şi judeţene rămân partenerii tradiţionali ai radioului public de la Craiova, implicându-se, în această perioadă, într-o suită de manifestări dedicate momentului.
Vineri, pe 1 noiembrie, Radio România Oltenia Craiova (Alexandru Mogoşeanu – redactor-şef; Ioana Lădaru – redactor-şef adjunct) îşi lansează noua grilă de toamnă, prin care îşi provoacă ascultătorii cu multe noutăţi editoriale, documentare, reportaje, emisiuni şi concursuri. Dintr-un comunicat trimis de Radio Oltenia Craiova, aflăm câteva nouăţi despre această grilă. „La porţile zilei“ este emisiunea care dă deşteptarea cu ştiri şi muzică, de luni până vineri, de la ora 6.00. De la 7.00 la 10.00, „Bună dimineaţa, Oltenia!“. Muzica, ştirile, informaţiile meteo şi cele din trafic au un efect reconfortant, pentru că şi în acest sezon „dimineţile ni le petrecem împreună“, la cea mai ascultată emisiune matinală. De la 10.00 la 11.00, „De 10 x România“ ţine pasul cu agenda zilei, aducând în prim-plan subiecte surprinzătoare, comentarii la zi din întreaga ţară, însoţite de muzică din toate timpurile. „Pulsul zilei“ este luat între 11.00 şi 13.00 – cu cele mai importante şi mai acute teme ale momentului.  De la 14.00 la 17.30, „Microfon deschis“ la Radio Oltenia. Emisiunea de dedicaţii muzicale „Special pentru tine“ va fi difuzată, ca şi până acum, între orele 17.30 şi 19.30. În weekend, Radio România Oltenia Craiova are alt ritm şi va fi mai aproape de ascultători.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS