17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Apărării Naţionale se întâlneşte mâine cu oficiali americani şi ai NATO

Ministrul Apărării Naţionale se întâlneşte mâine cu oficiali americani şi ai NATO

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, se va întâlni mâine, de la ora 10:00, la sediul Ministerului Apărării Naţionale (MApN), cu adjunctul secretarului american apărării pentru politica de apărare, dr. James Miller, şi cu secretarul general adjunct al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), ambasadorul Alexander Vershbow, a anunţat ministerul printr-un comunicat. La întâlnire vor mai participa asistentul secretarului de stat pentru politica spaţială şi de apărare (interimar), Frank Rose, precum şi asistentul Secretarului General al NATO pentru riscuri de securitate emergente, ambasadorul Sorin Ducaru.

La finalul întrevederii, ministrul Apărării Naţionale va conferi dr. James Miller cea mai înaltă distincţie a MApN, Emblema de Onoare a Armatei României, cu însemn de pace, „în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia remarcabilă adusă în procesul de implementare a Acordului dintre Statele Unite ale Americii şi România privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice”.

Mâine, începând cu ora 11:45, în cadrul Bazei Militare Deveselu, în judeţul Olt, va avea loc ceremonia oficială de marcare a începerii lucrărilor principale de construcţie la Facilitatea antirachetă din cadrul bazei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS