20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateIrak: Cel puţin 37 de morţi şi zeci de răniţi, după exploziile unor maşini-capcană - UPDATE

Irak: Cel puţin 37 de morţi şi zeci de răniţi, după exploziile unor maşini-capcană – UPDATE

UPDATE (12:28) Zece maşini-capcană au explodat astăzi în provincia Bagdad, provocând moartea a cel puţin 37 de persoane, au afirmat surse medicale şi ale poliţiei, informează Agerpres.ro citând agenţia de presă Reuters. Nouă explozii au avut loc în cartiere cu populaţie predominant şiită, cel mai sângeros atac fiind în Nahrawan, la sud de capitală, unde două bombe au explodat la interval mic în apropierea unei pieţe aglomerate, provocând moartea a şapte persoane.

Şiiţii au devenit ţinta insurgenţilor sunniţi, inclusiv a reţelei Al-Qaida, care a fost mai activă în acest an. Insurgenţii au profitat de nemulţumirea crescândă în rândul minorităţii sunnite din Irak, care se plânge că a fost marginalizată după ce-a venit la putere un guvern condus de şiiţi ca urmare a invaziei americane din 2003. Tensiunile religioase din Irak au fost exacerbate şi de războiul civil din Siria vecină, conflict ce i-a împins pe sunniţii şi şiiţii din Irak, dar şi dintr-o regiune mai largă într-o luptă unii împotriva celorlalţi.


(11:45) Cel puţin 21 de persoane şi-au pierdut viaţa astăzi, după ce şase maşini-capcană au explodat în mai multe cartiere din capitala irakiană Bagdad, au anunţat surse medicale şi din domeniul securităţii, citate de Agerpres.ro. Potrivit surselor, exploziile, care au avut loc în cinci cartiere din Bagdad, s-au soldat, de asemenea, cu circa cincizeci de răniţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS