20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCursuri gratuite de fotografie pentru studenţi

Cursuri gratuite de fotografie pentru studenţi

Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova organizează cursuri de fotografie pentru studenţii cu aptitudini în domeniu.

Cursurile de iniţiere în arta fotografică se vor derula într-un studio specializat realizat în cadrul instituţiei. Cei interesaţi să înveţe cum să facă o fotografie profesionistă sunt aşteptaţi sâmbătă să treacă pragul Casei de Cultură a Studenţilor. „Va fi practic Ziua porţilor deschise, care presupune o sesiune de cunoaştere, urmată de o selecţie a unui grup de 20 de persoane. La selecţii vor avea un avantaj cei care au şi aptitudini, pentru că ne dorim ca după aceste pregătiri o parte din ei să ajungă să profeseze. Cei care vor preda sunt traineri de specialitate“, a precizat Marius Dragu, consilier administrativ al Casei de Cultură a Studenţilor din Craiova.
Ideea de a iniţia o astfel de pregătire în rândul tinerilor a apărut, conform organizatorilor, încă din vară. „Noi am început activitatea privind cursurile de fotografie de la 1 iulie. Tema a fost să avem un album foto care va acoperi tot ceea ce s-a desfăşurat în taberele studenţeşti, la care au participat tineri de la cercurile de dans, teatru. De acolo am văzut că este un domeniu important în care se pot pregăti“, a precizat reprezentantul Casei de Cultură a Studenţilor din Craiova.
După ce vor fi selectaţi, se vor realiza grupe de trei-patru studenţi care vor lucra cu un fotograf profesionist până la sfârşitul anului. Cursurile se vor finaliza cu o expoziţie de fotografie. În plus, absolvenţii vor avea posibilitatea să-şi exerseze cunoştinţele primind acreditare la evenimente organizate pe plan local.
Carmen Rusan

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS