15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRetragere cu torţe pe străzile Craiovei, de Ziua Armatei - FOTO

Retragere cu torţe pe străzile Craiovei, de Ziua Armatei – FOTO

Garnizoana Craiova a organizat în această seară, cu ocazia Zilei Armatei Române, o ceremonie de retragere cu torţe. Militarii Detaşamentului de onoare al Garnizoanei au plecat de la Sediul Brigăzii 2 Infanterie „Rovine”, de pe strada Amaradia, mergând spre Prefectura Dolj şi apoi spre Cercul Militar.

Retragerea cu torţe este o acţiune simbolică a militarilor, menită a cinsti memoria celor căzuţi la datorie pe câmpurile de luptă din ţară sau din străinătate. Această solemnitate se organizează pentru cinstirea marilor aniversări istorice, naţionale sau militare, cum ar fi Ziua Armatei Române, sărbătorită pe 25 octombrie. De asemenea, prin retragerea cu torţe se evocă trecutul de luptă neîntrerupt al Armatei Române pentru integritate şi independenţă naţională.

Tot astăzi, Garnizoana Craiova a organizat un ceremonial militar-religios la Monumentul Eroilor Români din cimitirul Sineasca, eveniment la care au participat cadre militare active, în rezervă şi retragere, veterani de război, dar şi oficialităţi ale administraţiei publice locale.


Editor: Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS