14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePatru poliţişti de frontieră şi 19 vameşi de la PTF Albiţa, urmăriţi penal pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Patru poliţişti de frontieră şi 19 vameşi de la PTF Albiţa, urmăriţi penal pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Patru poliţişti de frontieră cu gradul profesional de agent şi 19 vameşi care îşi desfăşoară activitatea în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Albiţa, judeţul Vaslui, sunt urmăriţi penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru luare de mită şi trafic de influenţă, a anunţat Direcţia printr-un comunicat. Procurorii anticorupţie au stabilit că, în perioada mai – octombrie 2013, în timpul desfăşurării activităţilor profesionale privind controlul poliţienesc şi vamal asupra persoanelor care transportau colete spre şi dinspre Republica Moldova şi asupra mijloacelor de transport cu care acestea s-au deplasat, învinuiţii pretindeau şi primeau sume de bani – între 20 de lei şi 50 de euro – în schimbul permiterii tranzitării frontierei de est. În schimbul sumelor de bani pretinse şi primite, învinuiţii efectuau controale vamale formale ale coletelor care erau expediate prin tranzitarea României, din Italia spre destinatari din Republica Moldova sau dinspre Republica Moldova înspre Italia, fără să verifice coletele conform normelor vamale.

Potrivit Mediafax.ro, cele 23 de persoane sunt audiate de procurori. „Învinuiţilor li se aduc la cunoştinţă acuzaţiile, până în acest moment fiind duşi la audieri 23 de vameşi şi poliţişti de frontieră”, a declarat pentru corespondentul Mediafax purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan.

Reamintim că 27 de percheziţii au avut loc în această dimineaţă în Vama Albiţa, traficul rutier fiind blocat în totalitate. DNA preciza că percheziţiile vizează o cauză penală complexă, instrumentată în comun de Parchetul Naţional Anticorupţie şi Centrul Naţional Anticorupţie din Republica Moldova privind comiterea unor infracţiuni de corupţie referitoare la transportul de mărfuri peste frontiera de est.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS