20.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDana Torop, craioveanca de la „Vocea României“

Dana Torop, craioveanca de la „Vocea României“

http://www.youtube.com/watch?v=-GeyQOZTYZQ

Are 27 de ani şi reprezintă Craiova în competiţia dură de la „Vocea României“. S-a apucat de cântat în urmă cu 11 ani, iar acum, visul ei de a ajunge să împartă bucuria cântatului cu publicul larg a început să se îndeplinească. Pentru craioveanca Dana Torop, concurentă în echipa lui Marius Moga, urmează etapa duelurilor, în care promite să dea tot ce are mai bun.

Dana Torop sau Benny, cum îi spun apropiaţii, este o tânără plină de viaţă, nonconformistă. Pentru cei care nu o cunosc deja, ea se recomandă simplu: „Eu sunt Dana. Pe lângă faptul că am o viaţă mai tumultuoasă cu muzica, sunt o tipă OK. Sunt sociabilă, îmi plac oamenii, iubesc natura, animalele, sunt un om natural. Nu cred că am ceva în plus faţă de alţii, poate doar că am părul creţ şi ador să cânt. Poate timbrul meu face diferenţa“, povesteşte tânăra. Acelaşi timbru l-a făcut pe Marius Moga să întoarcă scaunul la „Vocea României“, concurs la care Dana îşi încearcă norocul pentru a doua oară.

Balurile bobocilor, început de carieră

Prima dată, la ediţia din 2011, Dana n-a reuşit să meargă prea departe. „Prima oară când m-am dus, m-am dus cu emoţii, dar cu mai multă încredere în mine, neştiind că nu eram pregătită pentru pasul acela. Anul 2012 l-am muncit, nu am cântat la nici un concurs, şi anul ăsta cred că m-am dus mult mai pregătită. Sper să-mi iasă cât mai bine, am trecut audiţiile pe nevăzute şi acum aştept duelul, să văd ce fac. Sper să-mi iasă toate bine şi să mă pun şi eu undeva, la locul meu“, spune Dana. Îşi aminteşte că muzica i-a devenit prietenă apropiată în liceu, acum 11 ani, când obişnuia să cânte pe la diverse baluri ale bobocilor şi cineva a remarcat-o. Avea două melodii pe care le interpreta mai mereu: Toni Braxton – „Unbreak My Heart“ şi Celine Dion – „My Heart Will Go On“. „Ţin minte că veneam cu piesele acestea două. Atunci mi se părea că le cântam foarte bine. Acum, când mă uit în spate, le cântam foarte slab, eram copil, nu avem pregătire, nu avem experienţă. A fost cea mai frumoasă perioadă, toată distracţia şi cântările de acolo m-au făcut să îmi doresc mai mult, să-mi doresc muzică şi să-mi doresc să fiu pe scenă, în faţa oamenilor“, îşi aminteşte Dana Torop.

„Le-am spus că ies în oraş şi m-am dus la Popstars“

Cu vocea ei răguşită, care îi dă acel aer unic, Dana spune că are nişte exerciţii secrete, pe care le face în fiecare dimineaţă după ce se trezeşte. „Am făcut nişte cursuri de canto şi mă ajută foarte mult, am nişte exerciţii secrete, ale mele. Nu sunt ‘ma, me, mi, mo, mu’; mi se par foarte banale acelea. Poate alţii le văd normale. Eu le am pe ale mele, fără să zbier neapărat, şi îmi place că dimineaţa mă trezesc, mi le fac uşor, fac repaus o oră-două, şi seara mă duc la treabă“. Treaba fiind, cum bine ştiu cei care o urmăresc, cântatul în diverse locuri din oraş. „Vocea României“ nu este singurul ei contact cu astfel de concursuri. Îşi aminteşte una dintre cele mai amuzante lucruri care i s-au întâmplat în legătură cu muzica. „Am fost şi la Megastar, dar acolo nu mi-a ieşit. La Popstars am mai fost; ţin minte că le-am spus alor mei că ies în oraş şi am luat trenul şi m-am dus la Popstars, ca să aflu acolo că, de fapt, eram prea mică. Nu aveam 18 ani şi mă dusesem degeaba. Asta e cea mai tare fază din viaţa mea“, spune Dana râzând.  

„Publicul te poate desfiinţa într-o secundă“

„Vocea României“ înseamnă, pentru Dana, un test de încredere. Pentru ea, publicul este un zeu care are în mâini soarta concurenţilor. „Mă aştept să merg cât mai departe în concurs, mă aştept să ajung la live-uri, să dau tot ce pot din mine. Mă aştept ca lumea să mă iubească. Dacă lumea nu te votează sau nu te vrea – sau dacă îi e lene să voteze – înseamnă că nu ai acel «ceva», poate nu eşti pregătit. Aşa cred eu. Publicul este cel care te poate desfiinţa într-o secundă sau poate să te iubească toată viaţa“. Din câte a văzut până acum, cea mai mare parte din publicul craiovean a fost deschis la felul ei de a fi, la muzica ei şi la tot ce a putut ea să îi ofere. Rămâne de văzut ce va crede marele public despre evoluţia Danei din concurs.
A crescut pe ritmul muzicii rock, dar spune că nu refuză să se gândească şi la alte genuri muzicale. Se consideră deschisă la minte şi e conştientă că, în acest domeniu, trebuie să împaci pe toată lumea. „Dacă vorbim de muzică, e vorba de mai multe lucruri. Mie îmi place muzica rock, cu ea am crescut, sunt deschisă şi la alte genuri, pentru că nu îmi place să mă uit doar în faţă, ci şi în stânga şi în dreapta. Aş aborda şi un stil pop-rock. E important şi ca publicul să fie alături de tine, pentru că nu poţi să ai doar un singur public. Sună a basm, ştiu că sună ciudat, dar trebuie să împaci pe toată lumea. Trebuie să ai un gen al tău, să fii diferită. Eu încă nu am un gen al meu sau piesele mele, dar mi-ar plăcea să fiu diferită ca stil, iar lumea să mă asculte şi să zică «asta-i Dana!»“.

Marius Moga, „un tip cu foarte mult bun-simţ“

Diferiţi sunt şi colegii ei de la „Vocea României“, unici în felul lor, pe care îi respectă şi îi apreciază pentru munca lor. Totuşi, are pe cineva preferat, după cum recunoaşte: „M-au impresionat foarte mulţi de la «Vocea României», toţi sunt diferiţi în felul lor. M-a impresionat mult Valentin Câmpeanu, are un timbru aparte şi are căldură în voce. A fost chiar sâmbătă în emisiune. Abia aştept să-l văd mai departe şi să văd cum se dezvoltă, e un om foarte frumos, şi pe dinăuntru, şi pe dinafară“. În ceea ce-l priveşte pe antrenorul ei în acest concurs, Dana Torop spune că o ajută foarte mult în evoluţia ei. „Marius Moga e un tip cu foarte mult bun-simţ şi foarte aparte. Am lucrat foarte liniştit, uşor, nu ne-am grăbit, s-a vorbit foarte mult. Nu a fost teatru, a fost ceva adevărat. Mi-ar plăcea să lucrăm cât mai mult împreună. L-am cunoscut destul de puţin, nu mi-aş putea permite să spun foarte multe despre el, dar e un om fain“.
Până când vor începe duelurile, Dana îşi pregăteşte vocea zi de zi, pentru a face faţă competiţiilor. Ţine mult la public şi speră să nu dezamăgească pe nimeni. „Sunt foarte emoţionată. Vreau să văd cum mă descurc şi sper să vă uitaţi“, a încheiat vocea Craiovei din competiţia de anul acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS