23.2 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateColegiul „Carol I“ a intrat în reparaţii

Colegiul „Carol I“ a intrat în reparaţii

Lucrările de reparaţii de la Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova au fost reluate. De câteva zile se fac reparaţii la un corp de clădire al unităţii de învăţământ, folosit până acum pe post de depozit pentru diverse materiale. Elevii care învaţă acum în corpul central al colegiului vor fi mutaţi în acest corp de clădire.  

Lucrările care se desfăşoară în prezent în curtea Colegiului Naţional „Carol I“ din Craiova au ca scop pregătirea terenului pentru reabilitarea corpului central, care a devenit o ameninţare pentru trecători. De fiecare dată când plouă, clădirea este delimitată de benzi ocolitoare pentru a feri pietonii de bucăţile de tencuială care se desprind. Reabilitarea şi consolidarea acestui corp va începe din 2014 şi va impune mutarea celor câteva sute de elevi care studiază în corpul central. „După o analiză completă a situaţiei, am decis că ar fi bine ca elevii care învaţă acum în corpul central să fie mutaţi în alt corp de clădire, respectiv corpul 5, în care înainte funcţionau laboratoarele de informatică. De ceva timp nu mai era funcţional. Deservea mai mult ca spaţiu de depozitare. Este pe trei niveluri şi acum va fi reparat şi modernizat în totalitate, astfel încât, atunci când va începe reabilitarea, procesul instructiv-educativ să nu fie perturbat“, a precizat Răzvan Jenaru, directorul adjunct al Colegiului Naţional „Carol I“ din Craiova. Lucrările vizează refacerea pereţilor interiori, pardoseală nouă în clase şi refacererea tocăriei. „Lucrările au ca termen de execuţie luna martie. De fapt, la 1 martie ar trebui să facem recepţia lor, să fim siguri că putem începe reabilitarea faţadei centrale, care se va face pe fonduri europene“, a mai precizat directorul adjunct al colegiului.

Terenul de sport, supus modernizării

Lucrările au început nu numai la corpurile de clădire. În prezent se modernizează şi terenul de sport al colegiului, ale cărui costuri sunt de 100.000 de lei. Banii sunt asiguraţi de Primăria Craiova şi au fost aprobaţi în şedinţa de consiliu local din martie. De altfel, conducerea unităţii de învăţământ a precizat că „în viitorul apropiat sunt planuri şi pentru cantina şcolii, în sensul de închiriere pentru servicii de catering destinate atât elevilor, cât şi cadrelor didactice ale unităţii de învăţământ, dar şi pentru alte instituţii din oraş. Se vor face reparaţii şi la căminul colegiului, care în prezent este funcţional numai o parte, unde învaţă elevii din clasele pregătitoare. Şi sunt discuţii pentru refacerea bazinului de înot, dar deocamdată nu s-a încheiat nici un contract“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS