10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePonta: Jandarmeria are mandat din partea mea să intervină dacă e vorba de agresiuni și amenințări

Ponta: Jandarmeria are mandat din partea mea să intervină dacă e vorba de agresiuni și amenințări

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la începutul ședinței de Guvern, că Jandarmeria, Poliția și instituțiile statului au mandat clar din partea sa să intervină conform legii în momentul în care protestatarii depășesc o linie roșie, care înseamnă trecerea la agresiuni, amenințări și blocarea unor drumuri.

„Vreau să îl rog pe domnul ministru Stroe să dați un semnal foarte clar de respectare a legii. Există o linie roșie peste care nu accept să se treacă. Am văzut, colegul nostru domnul Barbu (ministrul Culturii — n.r.) a fost agresat, nu e vorba de domnia sa, că e bărbat rezistent, e vorba de faptul că nu ne întoarcem la anii 30, când își făceau legionarii de cap pe străzile Bucureștiului. Cât timp protestele sunt pașnice, sunt în regulă, jandarmii au procedat foarte bine, foarte elegant. Dar în momentul în care se trece linia roșie, și vorbim de agresiuni, amenințări, blocarea unor drumuri, aveți din partea mea mandat foarte clar de intervenție conform legii”, a precizat Ponta, citat de Agerpres.

El i-a cerut ministrului de Interne, Radu Stroe, să prezinte opiniei publice cine sunt „indivizii care au încălcat legea aseară”, respectiv cei care l-au agresat pe ministrul Culturii. Acesta i-a răspuns că agresorii au fost identificați, iar în acest moment se analizează împreună cu procurorul modul de încadrare a faptelor.

„Vreau să fie un mesaj foarte clar, că democrație nu înseamnă anarhie. Să înțeleagă toată lumea. Am văzut că în Canada sunt tot demonstrații împotriva exploatării gazelor de șist. Acolo poliția a intervenit dur, eu nu vă cer să interveniți dur decât dacă se trece linia roșie. Linia roșie este agresiunea, încălcarea unor drepturi fundamentale, inclusiv dreptul de proprietate și blocarea unor drumuri și împiedicarea intereselor legitime ale acestei țări”, a continuat Ponta.

El a subliniat că instituțiile statului trebuie să acționeze fără niciun fel de complex, atunci când legea este încălcată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS