12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNouă suspecţi, identificaţi în cazul atacului asupra ministrului Daniel Barbu

Nouă suspecţi, identificaţi în cazul atacului asupra ministrului Daniel Barbu

Nouă persoane au fost identificate în urma incidentului de aseară, din Centrul Istoric, în care opozanţi ai proiectului minier de la Roşia Montană au spart luneta maşinii ministrului Culturii Daniel Barbu. Potrivit romaniatv.net,  două dintre acestea au fost audiate, iar celelalte şapte vor fi citate să dea declaraţii.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Emilia Mihai, a declarat astăzi că bărbatul care a spart luneta maşinii în care se afla ministrul Culturii şi o altă persoană au fost audiaţi la Secţia 10 Poliţie încă de aseară, aceştia fiind găsiţi de poliţişti în zona în care s-a produs incidentul. De asemenea, aseară a fost audiat şi şoferul ministrului Culturii. Alte şapte persoane care ar fi participat la agresiune urmează să fie citate şi audiate de poliţişti. Totodată, azi urmează să fie audiaţi aproximativ 40 de martori, a precizat Emilia Mihai.

Potrivit anchetatorilor, luneta autoturismului în care se afla ministrul Daniel Barbu a fost spartă de o singură persoană, care s-a urcat pe maşină şi a lovit geamul cu pumnul. Emilia Mihai a mai spus că faptele celor care l-au agresat pe ministrul Culturii nu a fost încă încadrate legal, urmând ca, împreună cu procurorii, să stabilească pentru ce infracţiuni vor fi cercetaţi aceştia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS