14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePloile revin la jumătatea acestei săptămâni la nivelul întregii țări

Ploile revin la jumătatea acestei săptămâni la nivelul întregii țări

Administrația Națională de Meteorologie (ANM), a emis o estimare valabilă pentru intervalul 14-27 octombrie 2013, iar valorile medii diurne vor oscila între 13 și 23 de grade Celsius în următoarele două săptămâni, iar ploile vor reveni la jumătatea acestei săptămâni, și, ulterior, în perioada 22-24 octombrie, la nivelul întregii țări.
În Oltenia, primele trei zile ale intervalului de prognoză regimul termic se vor caracteriza de valori în jurul mediilor multianuale, respectiv maxime de 18-20 de grade și minime nocturne de 10-11 grade. În intervalul 17-18 octombrie, temperaturile vor scădea, valorile medii din cursul zilelor fiind de 16-17 grade, în timp ce minimele nocturne de 6-10 grade vor caracteriza dimineți normale pentru această perioadă din an. Din 19 octombrie, regimul termic se va menține peste cel obișnuit, atât în privința maximelor, ce vor fi de 18-22 de grade, cât și a minimelor, anticipate în jurul a 8-10 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în 15 și 16 octombrie, dar și în jurul datei de 22 octombrie.
La munte, în general regimul termic se va menține apropiat de cel climatologic normal, cu valori maxime în medie de 9-14 grade și minime între 3 și 7 grade. Ceva mai rece va fi vremea în intervalul 16-19 octombrie, când media valorilor nocturne va fi în jurul a zero grade, iar cea a temperaturilor maxime va fi de 5-8 grade. Vor fi posibile precipitații slabe în mare parte a intervalului, însă în jurul datei de 16 octombrie acestea vor fi mai frecvente și mai însemnate cantitativ. În aceeași perioadă, pe fondul scăderii de temperatură, vor fi posibile și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, cu precădere la altitudini mari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS