12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateIndia: 60 de persoane au murit într-o busculadă în apropierea unui templu

India: 60 de persoane au murit într-o busculadă în apropierea unui templu

Cel puțin 60 de persoane au murit și alte peste o sută au fost rănite într-o busculadă în apropierea unui templu hindus din centrul Indiei, a declarat un responsabil al poliției, informează Agerpres. „Avem confirmarea că circa 60 de persoane au murit, dar s-ar putea ajunge la o sută de persoane” decedate, a spus reprezentantul poliției, D. K. Arya, citat de AFP.

Alte peste 100 de persoane au fost rănite în această busculadă din vecinătatea unui templu din districtul Datia, în statul Madhya Pradesh. Busculada a fost provocată de un zvon privind o posibilă prăbușire a unui pod lovit de un tractor, a precizat acest responsabil al poliției locale. „Ne temem că numeroase persoane au căzut în râu”, a adăugat el.

Busculada s-a produs în contextul în care hindușii sărbătoresc Navaratri, în onoarea zeiței Durga, eveniment care atrage milioane de persoane în temple. Busculade soldate cu morți au loc regulat în timpul festivităților religioase în India. În februarie, 36 de persoane au murit în timpul unei celebrări pe malurile fluviului Gange, la Allahabad, în nord-estul țării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS