15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞi furaţi, şi executaţi!

Şi furaţi, şi executaţi!

http://www.youtube.com/watch?v=PiLxRTbyDU0

Banii de întreţinere au ajuns în buzunarul administratorului, iar furnizorii îi execută pentru că sunt datornici. Este cazul Asociaţiei nr. 3 Sărari- Siloz, ai cărei reprezentanţi susţin că fostul administrator i-a furat. Fapta este probată prin expertiză contabilă, în care scrie negru pe alb că, în 2010, s-a constatat că lipsesc din casierie 95.816 lei pe care şi i-ar fi însuşit fostul administrator Cornelia Chelu. Delapidare constatată şi de inspectorii de la primărie, de poliţiştii de la Serviciul Investigarea Fraudelor şi de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. „În anul 2010, când noi am introdus toată documentaţia asociaţiei pe calculator, am văzut că sunt o serie de lipsuri în casierie. S-a făcut o expertiză şi suma a fost de 95.816 lei. Era clar că administratorul, care era şi casier, şi contabil, se făcea vinovat de această delapidare. Am prins-o cum încerca să modifice datele în registrele de casă. Am dat-o afară, dar banii nu i-am recuperat nici până azi. Ancheta trenează de ani buni şi ne este teamă să nu pierdem termenele, să se prescrie, şi pe penal nu mai poate răspunde. Ar rămâne decât răspunderea civilă şi trebuie tot noi să plătim taxa de timbru la valoarea cerută. Mai grav este că, în tot acest timp, pentru această sumă plus alte datorii acumulate în timp curg penalităţile. De Termo suntem deja executaţi în două dosare. De unde să scoatem banii?“, a afirmat preşedintele asociaţiei de proprietari, Marcel Cumpănaşu.

„Dacă nu era gaura asta în buget, nu ajungeam aici“

Asociaţia este executată silit în două dosare, din 2011 şi 2013, de furnizorul de căldură, SC Termo SRL Craiova. „Noi avem cu Termo două dosare de executare, figurăm cu un debit de peste 236.000 de lei, iar penalităţile sunt de peste 296.000 de lei. Mare parte din aceste datorii sunt şi din cauză că fostul administrator a luat bani din casierie, plăţile făcute de proprietari nu au mai ajuns la furnizor şi de aici au curs penalităţile, la care, bineînţeles, punem datoriile actuale. Dacă nu era gaura asta în casierie nu ajungeam aici“, a explicat actualul casier al Asociaţiei nr. 3 Sărari-Siloz.

Dosarul pleacă la judecată

La acest moment, dosarul întocmit fostului administrator Cornelia Chelu se află la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova şi urmează să fie înaintat instanţei de judecată. „Dosarul cu nr. 14382/2010 urmează să fie înaintat instanţei de judecată cel târziu săptămâna viitoare. În data de 7.10.2013 i-a fost prezentat materialul de urmărire penală învinuitei Cornelia Chelu“, a precizat Daniel Burcă, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS