21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePSD mai are nevoie de un parlamentar pentru a avea majoritate fără PNL

PSD mai are nevoie de un parlamentar pentru a avea majoritate fără PNL

Încă un ales din partea PP-DD a trecut astăzi la social-democraţi, ceea ce face ca PSD să mai aibă nevoie de un singur parlamentar pentru a se putea lipsi de liberali, informează b1.ro. De alftel, şi la Senat se poartă negocieri cu reprezentanţii minorităţilor, ai UDMR şi ai PP-DD pentru formare unei majorităţi. După ce la începutul săptămânii doi deputaţi au trecut de la PP-DD la PSD, reprezentantul PP-DD Miron Smarandache a bătut deja palma cu social-democratii şi la începutul săptămânii viitoare îşi va anunţa în plenul Camerei Deputaţilor decizia.

Astfel PSD ajunge la 167 de deputaţi ceea ce înseamnă că, împreună cu UDMR şi cu minorităţile, social democraţii ajung acum la 203 aleşi. Iar cum pentru majoritate sunt necesari 204 parlamentari, surse politice susţin că luni un independent va trece la UNPR.

Mai mult decât atât, luând în calcul faptul că în ultima perioada tot mai mulţi membri PP-DD şi-au arătat disponibilitatea pentru a trece la social democraţi, dar şi faptul că în grupul independenţilor se află 13 parlamentari, surse politice nu exclud varianta ca PSD-ul să facă majoritate şi fără UDMR. Mai exact, social democraţii ar mai avea nevoie în momentul de faţă de 19 deputaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS