20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Mediului vrea să achiziţioneze un automobil electric prin Programul ”Rabla”

Ministerul Mediului vrea să achiziţioneze un automobil electric prin Programul ”Rabla”

Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice (MMSC) intenţionează să achiziţioneze un automobil electric, prin licitaţie, folosindu-se de reducerea oferită de programul „Rabla”, informează b1.ro citând un comunicat de presă al instituţiei. Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a decis organizarea unei proceduri de achiziţie publică în vederea achiziţionării de către instituţie a unui autoturism propulsat de un motor electric, după ce, pe 20 iunie 2013, MMSC a semnat Protocolul de colaborare privind achiziţiile publice verzi alături de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis.

Potrivit comunicatului, „criteriul de atribuire a contractului va fi oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic pe seama unui sistem de factori de evaluare ce au la bază raportul cost/calitate, din punct de vedere tehnic urmărindu-se achiziţionarea unui autoturism care să ofere o autonomie de deplasare cât mai ridicată precum şi un interval de încărcare al acumulatorului cât mai redus”. Totodată, MMSC informează că va cumpăra autoturismul electric prin intermediul Programului „Rabla”, în cadrul sesiunii pentru persoane juridice, aflată în derulare.

MMSC ar urma, astfel, să beneficieze de o reducere de 6.500 de lei, prin tichetul „Rabla”, acordat la casarea unui autoturism uzat şi cumpărarea unuia nou, dar şi de un ecotichet de 12.000 de lei, acordat pentru achiziţionarea unui autovehicul electric, printr-un alt program derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS