22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTraficul greu, blocat în cel mai mare punct de trecere a frontierei între Bulgaria şi Turcia

Traficul greu, blocat în cel mai mare punct de trecere a frontierei între Bulgaria şi Turcia

Traficul greu prin cel mai mare punct de frontieră între Bulgaria şi Turcia, Kapitan Andreevo, este blocat în această seară de un şir de autocamioane de cel puţin 13 kilometri – autovehicule din Bulgaria, România, Polonia şi alte ţări care aşteaptă pe teritoriul bulgăresc, informează Agerpres.ro. Circulaţia este blocată de câţiva şoferi de camioane turci care protestează împotriva controlului la care sunt supuşi de autorităţile bulgare. Transportatorii turci susţin că sunt discriminaţi de inspectorii din agenţia bulgară de transport rutier care opresc numai camioanele turceşti pentru control. Dimităr Dimitrov, proprietar al unei companii de transport bulgare, a declarat pentru agenţia Focus că acest lucru nu este adevărat şi că şoferii din alte ţări precum Bulgaria, România şi Ungaria sunt supuşi aceluiaşi control ca şi colegii lor turci.

În acelaşi timp, Ministerul bulgar al Transporturilor a cerut ca autorităţile turce să respecte regulile internaţionale cu privire la transportul rutier de mărfuri. Ministerul bulgar susţine că sunt cazuri în care camioane bulgăreşti sunt reţinute abuziv la punctele de trecere a frontierei cu Turcia şi nu pot pleca decât după ce şoferii plătesc o sumă de 3.000 de euro.

Acesta este cel mai recent episod din războiul între transportatorii bulgari şi turci, fiecare dintre cele două grupuri susţinând că autorităţile din statul vecin îl discriminează în favoarea transportatorilor autohtoni. În urmă cu câteva luni, frontiera bulgaro-turcă a fost blocată de mai multe ori de şoferii bulgari de camioane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS