21.7 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgram pentru integrarea migranţilor în România

Program pentru integrarea migranţilor în România

Fundația ICAR derulează un proiect de integrare a străinilor cu ședere legală în România prin oferirea unui pachet de servicii de sănătate , asistență medicală și psihologică pentru persoanele vulnerabile din rândul acestora, informează comunicatdepresa.ro.
Proiectul este finanţat prin programul peneral “Solidaritatea şi gestionarea fluxurilor migratorii” al Uniunii Europene și gestionat în România de Ministerul Afacerilor Interne – Direcţia Schengen, ca Autoritate Responsabilă, şi Inspectoratul General pentru Imigrări, ca Autoritate Contractantă. Proiectul va fi implementat prin intermediul echipei sale multidisciplinare medici, asistenți, psihologi, mediatori comunitari pe o perioadă de nouă luni, între octombrie 2013 și iunie 2014.

Proiectul vizează în primul rând persoanele vulnerabile din rândul imigranților, cum ar fi: persoane fără loc de muncă sau venituri, familii monoparentale, persoane cu nivel de trai scăzut, copii și tineri, persoane care su suferit traume sau violențe fizice și psihologice, alte persoane aflate în dificultate sau situații de risc. Fundația ICAR este o organizație care oferă de peste 20 de ani asistență specializată medicală, psihologică, socială, juridică, persoanelor vulnerabile, cetățeni români sau străini solicitanți de azil, refugiați, migranți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS