30.9 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăsescu: Pactul de coabitare a fost o idee pentru ca România să rămână cu uşile deschise în urma instalării noii puteri

Băsescu: Pactul de coabitare a fost o idee pentru ca România să rămână cu uşile deschise în urma instalării noii puteri

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit în această seară, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Palatul Cotroceni, despre pactul de coabitare semnat cu premierul Victor Ponta. ”Acordul de colaborare instituţională se pare că unii de abia acum îl descoperă. Ce cuprinde acest acord. Pot să vă spun că am transmis Consiliului Suprem al Magistraturii o copie a acordului, deşi el se află pe site-ul preşedinţiei încă din data de 14 decembrie 2012. E deschis accesului publicului şi ziariştilor care vor să îl citească. De ce a fost necesar acest acord. O să vă spun dimensiunea politică reală a acestui acord. Vă aduceţi aminte reacţia cancelarilor occdentali din vara anului 2012”, a afirmat preşedintele, citat de b1.ro.

”Din păcate pentru România, principalii autori ai loviturii de stat au câştigat zdrobitor alegerile. Ca om politic cu experienţă, am înţeles ce înseamnă un blocaj pe termen mediu sau lung al relaţiilor României cu alte state şi o puternică suspiciune legată de capacitatea noii puteri de a urma cursul democratic de până în 2012, care a însemnat inclusiv consolidarea instituţiilor statului de drept. Nu a venit de la nici o cancelarie propunerea acestui pact, ci a fost o idee a consilierilor care îşi puneau problema cum facem ca România să rămână cu uşile deschise în urma instalării acestei noi puteri”, a arătat Băsescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS