34.4 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAntonescu despre pactul de coabitare: A mers bine o vreme, fiecare și-a făcut niște interese

Antonescu despre pactul de coabitare: A mers bine o vreme, fiecare și-a făcut niște interese

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat azi că pactul de coabitare a mers bine o vreme, și-a făcut fiecare dintre părți niște interese, după care s-a schimbat situația, iar alcătuirea unei comisii de mediere pentru acest subiect este un „caraghioslâc”.

„Haideți să fim serioși! Cred că nu am ajuns chiar în situația în care să ne uităm o țară întreagă la un caraghioslâc de felul în care se constituie o comisie care cuprinde miniștri. Ce miniștri? Ai sportului? Nu. Ministrul justiției, e greu să și pronunți, și ministrul de externe, care mediază o împăcare între doi cetățeni cu funcții temporar importante. Ieșirea de ieri a domnului Băsescu pe acest subiect pentru mine face parte din registrul comediei bufe, cu efecte groase, ca să râdă omul simplu. Cât să ții din treabă un ministru de externe și un ministru al justiției, care atâta treabă au în România și în lume? Pe de altă parte, ca să ții din treabă niște consilieri prezidențiali care au de făcut partid, adică nu e ușor, ca să discute cum să se împace și să evalueze cum a mers pactul de coabitare… Păi, nu vede toată lumea cum a mers pactul de coabitare? A mers o vreme bine, și-au făcut fiecare niște interese, după care s-a schimbat situația. Este vorba despre niște interese politice iar, în mod evident, marele beneficiar al pactului a fost Traian Băsescu, domnul Ponta ar avea și dânsul motive să creadă că i-a mers bine”, a spus Antonescu într-o conferință de presă susținută la Palatul Parlamentului. Potrivit agenţiei Agerpres, el a adăugat că alcătuirea comisiei de mediere pentru pactul de coabitare este „o subevaluare atât a miniștrilor, cât și a consilierilor prezidențiali”.

Președintele Traian Băsescu a anunțat ieri că a decis să declanșeze mecanismul de consultare prevăzut în acordul de cooperare instituțională, arătând că a constatat faptul că acesta a fost încălcat „consistent” de premierul Victor Ponta.

”Personal, am constatat că el (acordul — n.r.) a fost încălcat consistent de premier în domenii precum politica externă, independența justiției și stat de drept. Din acest motiv, am decis ca, înainte de orice altă măsură, să declanșez mecanismul de consultare care este prevăzut în punctul 7 al acordului de cooperare instituțională, așa că mâine vom începe discuțiile la nivel tehnic”, a spus Băsescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS