15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrecia: Liderul partidului neonazist Zori Aurii a fost plasat în arest provizoriu

Grecia: Liderul partidului neonazist Zori Aurii a fost plasat în arest provizoriu

Liderul partidului neonazist grec Zori Aurii, Nikos Michaloliakos, a fost plasat astăzi în arest provizoriu, după o depoziţie de durată în faţa unui judecător de la Atena, informează Mediafax.ro citând agenţia de presă greacă ANA. Michaloliakos este acuzat de „conducerea unei organizaţii criminale”, în timp ce autorităţile greci îşi continuă eforturile de a reduce la tăcere partidul neonazist, ce, pe 18 septembrie, un artist antifascist a fost ucis de către un membru al partidului Zori Aurii. Presa elenă a precizat că magistraţii au decis să menţină arestul pentru un alt lider local al partidului, acuzat că a fost implicat în uciderea artistului.

 Ieri, patru deputaţi ai partidului neonazist au fost inculpaţi de apartenenţă „la o organizaţie criminală”. Trei dintre ei au beneficiat de eliberare condiţionată, în timp ce al patrulea, Yannis Lagos, a fost plasat în arest provizoriu. Acesta a fost acuzat de asemenea de uciderea artistului antifascist Pavlos Fyssas.

Drama a bulversat Grecia, obligând autorităţile să treacă la ofensivă pentru prima dată împotriva partidului Zori Aurii, care şi-a multiplicat aproape nepedepsit în ultimii ani actele de violenţă împotriva imigranţilor şi a militanţilor de stânga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS