19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Concurs naţional de discursuri în limba coreeană

Craiova: Concurs naţional de discursuri în limba coreeană

Craiova va fi gazda celei de-a doua ediţii a Concursului Naţional de Discurs in limba coreeană. Prima ediţie a concursului a fost organizată anul trecut la Braşov, în premieră de o organizaţie non-profit. Evenimentul, care se va desfăşura la Universitatea din Craiova pe 12 octombrie, va reuni toţi cunoscătorii de limbă coreeană din România, fiind structurat pe două niveluri: începători şi intermediari. În cadrul concursului, fiecare dintre concurenţi va vorbi despre o temă la algere, având ca subiect Coreea, prezentarea fiind făcută în faţa unui juriu format din vorbitori de limbă coreeană. Toţi participanţii vor primi diplome, iar câştigătorii vor fi premiaţi cu produse electronice şi alte surprize. Evenimentul va începe la ora 13:00 şi se va încheia cu premierea câştigătorilor la ora 16:00.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Interculturală Româno-Coreeană (AIRC) în parteneriat cu Universitatea din Craiova, prin Departamentul de Relaţii Internaţionale, şi cu sprijinul Centrului Cultural Coreean de la Budapesta şi al Ambasadei Republicii Coreea în România.

Concursul face parte din seria de evenimente „Descoperă Coreea”, care îşi propune să aducă mai aproape cultura coreeană de publicul din România. Proiectul „Descoperă Coreea”, ediţia a doua, a început cu sărbătorirea Chuseok-ului, la Craiova, şi va continua cu „Ziua alfabetului coreean” – Hangul Day, eveniment care se va desfăşura pe 11 octombrie, în holul central al Universităţii din Craiova. În cadrul acestei manifestări vo fi organizate ateliere de caligrafie şi hanji, târg de suveniruri, expoziţie de foto şi desene „Hangul”. În seara zilei de 13 octombrie, AIRC invită craiovenii la disco k-pop, primul eveniment de acest gen din Bănie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS