17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTemperaturi deosebit de scăzute în perioada 2-5 octombrie

Temperaturi deosebit de scăzute în perioada 2-5 octombrie

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat, astăzi, la Guvern, că temperatura va fi deosebit de scăzută în perioada 2-5 octombrie, ajungând până la minus 6 grade Celsius în depresiuni şi la munte, informează Mediafax. Începând de luni, temperatura va începe să crească şi va ajunge până la 20 de grade, urmând ca vremea mai caldă să se menţină pentru cel puţin 10 zile. Administraţia Naţională de Meteorologie a precizat că nu va mai emite avertizări pentru cantităţi mari de precipitaţii.

Astăzi vor fi cumulate cantităţi de apă de maximum 10 litri/metru pătrat în Munţii Banatului şi Munţii Meridionali, iar mâine acumulările de apă nu vor depăşi 5 litri/metru pătrat. La munte, precipitaţiile vor fi sub formă de ninsoare.

La rândul lor, reprezentanţii Institutului Naţional de Hidrologie au precizat că, în ultimele 36 ore, au fost înregistrate depăşiri ale cotelor de atenţie pe râuri din judeţele Caraş-Severin, Prahova şi Buzău şi o singură depăşire a cotei de inundaţie în judeţul Constanţa, pe râul Corbu, iar pentru următoarele 24 ore sunt anticipate creşteri de debite în bazinele hidrografice Jiu, Olt Inferior, Vedea, Mureş Inferior şi bazinele superioare ale Argeşului şi Ialomiţei, dar fără depăşiri ale cotelor de atenţie. Aceştia au asigurat că nu există pericol de inundaţie în vreun bazin hidrografic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS