22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMarian Tutilescu la a VI-a reuniune a Summit-ului Centrului de Comandă şi Control

Marian Tutilescu la a VI-a reuniune a Summit-ului Centrului de Comandă şi Control

Subsecretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, chestor şef de poliţie Marian Tutilescu, participă în perioada 2 – 3 octombrie, la cea de-a VI-a reuniune a Summit-ului Centrului de Comandă şi Control, întâlnire ce se desfăşoară la Rolduc-Kerkrade, în Regatul Ţărilor de Jos. 
Agenda întâlnirii reuneşte teme de actualitate pentru spaţiul european în domeniul dezvoltării politicilor de securitate şi ordine publică, pe segmentul de comandă şi control, al asigurării securităţii evenimentelor majore, utilizării reţelelor sociale, dar şi în ceea ce priveşte securitatea cibernetică.
În cadrul reuniunii, oficialul MAI va susţine o prezentare a Sistemului Integrat de Securizare a Frontierei din România, ilustrând astfel structura şi conceptul de management integrat a frontierei de stat, precum şi modul său de implementare în context european.
Lucrările programate a avea loc în cadrul summit-ului constituie o reală oportunitate pentru ţările participante de a face schimb de experienţă, bune practici şi proceduri de lucru în domeniul cooperării poliţieneşti, în scopul eficientizării activităţii serviciilor de urgenţă şi a celei de asigurare a siguranţei publice şi a securităţii în spaţiul european.
Totodată, ediţia din acest an a reuniunii îşi propune să semnaleze şi să atragă atenţia asupra necesităţii identificării unor noi strategii de securitate şi siguranţă publică la nivelul Uniunii Europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS