17.3 C
Craiova
sâmbătă, 25 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvertizare hidrologică pentru judeţele Olt şi Vâlcea

Avertizare hidrologică pentru judeţele Olt şi Vâlcea

Începând de aseară, ora 20.00, până în data de 2 octombrie, ora 10.00, este valabilă o atenționare hidrologică pe afluenții Oltului inferior și râul Vedea și afluenții săi, pentru județele Olt, Vâlcea, Argeş şi Teleorman, informează ISU Olt într-un comunicat. Se preconizează în această perioadă, creșteri de debite și niveluri, cu
depășiri ale cotelor de atenție și de inundaţie.  Ploi însemnate, cu cantități de apă ce pot depăși, izolat, 60-70 de l/mp și vânt care poate atinge și depăși 70 km/h, acestea au fost previziunile meteorologilor pentru zona de sud a țării, astfel de evenimente fiind preconizate până mâine, 2 octombrie.

Avertizările au fost transmise către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență ale celor 112 localități din județ și s-a dispus asigurarea permanenței la sediile primăriilor, verificarea mijloacelor de intervenție în caz de inundații și monitorizarea permanentă a situației din zona de competență. Avertizările au fost trimise și instituțiilor județene cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteo periculoase.    

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS